Rijst gooien naar het pasgetrouwde stel is een oude bruiloft traditie. Nog steeds wordt dit wel eens gedaan, maar in veel gemeenten is het tegenwoordig niet meer toegestaan om met rijstkorrels te strooien. Gelukkig zijn er genoeg leuke alternatieven te bedenken. Wij hebben er vast 5 voor je op een rijtje gezet!

Wanneer de bruid en bruidegom de locatie van de ceremonie verlaten, gooien de gasten rijst om het bruidspaar geluk te wensen. Rijst staat namelijk symbool voor vruchtbaarheid en geluk. Rijst gooien is dus een mooi gebaar, maar toch staan veel gemeenten dit niet meer toe. De rijstkorrels zijn namelijk niet goed voor de vogels, ze zorgen voor een hoop ongedierte en het weggooien van goede rijst is voedselverspilling. Jammer? Nee hoor! De alternatieven voor het gooien van rijst zijn namelijk nog veel leuker!

#1. Confetti in vrolijke kleurtjes

Bij confetti moeten de meeste mensen denken aan feest, en een bruiloft is zeker een feestje! Het is daarom leuk om deze gekleurde papiersnippers te gebruiken als alternatief voor het gooien van rijst. Dit kost weinig geld en moeite, je kunt de confetti snippers gewoon zelf maken.

#2. Verschillende soorten bloemen

Bloemen geven een ontzettend vrolijk gezicht en zijn zeker bij zomerse bruiloften een leuke toevoeging. Je kunt bloemen niet alleen gebruiken in je bruidsboeket en als decoratie, maar de gasten kunnen ook bloemen naar jullie strooien wanneer jullie net getrouwd zijn.

#3. Strandballen voor een strandbruiloft

Je kunt het rijst gooien natuurlijk ook door iets vervangen wat met het thema van jullie bruiloft te maken heeft. Vindt jullie bruiloft op het strand plaats? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen met strandballen te laten gooien. Je kunt strandballen kopen in jullie themakleuren voor een extra leuk effect.

Lees verder: 6 Tips voor als jullie willen trouwen op het strand

#4. Papieren vliegtuigjes

Zijn jullie gek op reizen of is dit zelfs het thema van jullie bruiloft? Dan is het leuk om de gasten papieren vliegtuigjes te geven die ze door de lucht kunnen laten vliegen zodra jullie naar buiten lopen. Het is misschien even oefenen, maar als alle vliegtuigjes in de lucht zweven, geeft dat een fantastisch gezicht!

Corbin Gurkin via Brides

Fotograaf: Corbin Gurkin via Brides

#5. Bellenblazen

Gooien jullie liever niet met iets? Het kan natuurlijk ook anders! Wat dacht je bijvoorbeeld van bellen die door de lucht vliegen op het moment dat jullie voorbij komen lopen? De bellenblazen kun je van tevoren uitdelen aan de gasten. Al die bellen leveren prachtige plaatjes op en het is ook leuk voor de kinderen die op de bruiloft aanwezig zijn.

Bellenblazen op bruiloft

Fotograaf: Dario Endara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *