Zijn jullie ook zo gek op de zomer? Dan is een tropical thema bruiloft misschien een leuk idee. Het maakt niet veel uit hoe hoog de temperaturen buiten zijn, met dit thema krijg je sowieso een heerlijk zomers gevoel! 

Er zijn heel wat leuke thema´s te bedenken voor een zomerse bruiloft, maar als je voor het echte vakantie gevoel wilt gaan, is het tropical thema zeker een goed idee! Tussen alle felle kleuren, vrolijke bloemen en zomerse drankjes waan je je zo op tropisch eiland aan de andere kant van de wereld.

Tropical bruiloft buffet

Fotograaf: Kayla Plouffe via 100 Layer Cake

Bloemen en planten als decoratie

Bij het thema tropical denk je natuurlijk meteen aan felgekleurde bloemen en allerlei soorten planten. Je kunt dit dan ook zeker gebruiken als decoratie. Niet alleen op jullie bruiloft zelf is dit leuk, maar bijvoorbeeld ook op de trouwkaart. Wist je dat kaarten in de botanical stijl bij de trouwkaarten trends van dit jaar horen?

Als planten kun je gebruik maken van takken van varens en palmbomen. Dit kun je combineren met mooie bloemen in felle kleuren. Verder zijn ananassen en flamingo´s leuk om neer te zetten als decoratie.

Tropical drankjes

Op zo´n heerlijke zomerse bruiloft kunnen de gasten ook wel een verfrissend drankje gebruiken. Zet hiervoor verschillende soorten fruitsap klaar in grote glazen kannen of dispensers. Met wat vers fruit door de sapjes heen, zien ze er helemaal heerlijk uit! Maak zelf bordjes bij het fruitsap en vergeet de tafel niet leuk te decoreren met wat bloemen of andere decoratie.

Nog wat extra inspiratie

Heb je nog wat extra inspiratie nodig? Wij hebben nog wat mooie foto´s van bruiloften met het tropical thema voor je op een rijtje gezet!

Tropical bloemenkrans bruid

Fotocredits: Etsy

Wat wordt het thema van jullie bruiloft? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *