Lichtjes als decoratie voor een sprookjesachtige bruiloft

Een groot deel van de decoratie op jullie trouwdag wordt vooral overdag gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie of de receptie. Er komt echter een moment dat het buiten donker zal worden. Lichtjes zijn dan een mooie toevoeging aan de decoratie, ze zorgen voor een romantische sfeer.

Als het langzaam donker wordt, kan het buiten alleen maar gezelliger worden. Met lichtjes zorg je er voor dat jullie trouwlocatie extra sfeervol wordt. Dit is belangrijk bij een bruiloft tijdens een van de donkere wintermaanden, maar ook op een zomerse bruiloft in de tuin. Sowieso is het leuk om ook de buitenruimte rond de trouwlocatie met lichtjes te versieren. Gasten die even een luchtje scheppen, zullen het meteen zien en ook wanneer gasten aankomen of juist naar huis gaan, geeft dit een mooi effect.

Als achtergrond van de trouwfoto´s

Lichtslingers kunnen een mooie achtergrond vormen voor foto’s. Je kunt ze van de vloer naar het plafond in verticale lijnen laten lopen of juist horizontaal ophangen. Zorg dat de afstand tussen de lichtjes overal gelijk is, dat staat het mooist op de foto’s. Lichtslingers kunnen op deze manier ook een mooie achtergrond vormen voor de plek waar jullie elkaar het ja-woord geven. Zeker wanneer jullie in de avond trouwen is dit erg leuk! Het geeft meteen sfeer en het is een gemakkelijke manier van decoreren.

Lampionnen met lichtjes

Bij een buiten bruiloft kunnen lampionnen eigenlijk niet ontbreken. Je kunt lichtjes kopen die je ´s avonds in de lampion ophangt, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo bestaan er bijvoorbeeld lampionnen op zonne-energie. Wel zo handig als je buiten geen stroomvoorzieningen hebt!

Drijfkaarsen

Ligt jullie trouwlocatie aan het water? Of beschikt het over een zwembad? Dan geven drijfkaarsen een prachtig mysterieus effect. Deze kaarsjes zijn niet duur en ze zorgen voor heel wat romantiek!

Candle bags

Komen de gasten in het donker aan bij jullie feestlocatie? Dan is het leuk om candle bags neer te zetten langs het pad waar ze lopen. Je kunt deze papieren zakken met of zonder patroontje er in kopen. Vind je het eng om er een kaarsje in te doen? Je zou natuurlijk ook voor een lampje op batterijen kunnen kiezen zodat er geen brandgevaar is.

Lichtgevende boomstammen

Een ander leuk idee is deze lichtgevende boomstammen die je zelf kunt maken. Sowieso kun je met glow in the dark verf veel leuke dingen doen. Alles wat je met deze verf behandelt, zal ´s nachts een mooie gloed afgeven.

Lichtgevende boomstammen

Fotocredits: Wonderful DIY

Nog een handige tip

Als jullie komende zomer pas gaan trouwen, is het toch slim om in januari vast wat decoratie aan te schaffen. De lichtjes zijn vlak na de feestdagen vaak in de uitverkoop en dit kan flink wat geld schelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *