Op veel bruiloften is tijdens het trouwfeest een DJ aanwezig, de rest van de dag kan echter ook wel wat muziek gebruiken. Live muziek geeft extra sfeer aan bijvoorbeeld de trouwceremonie, de receptie of het huwelijksdiner.

Kunnen jullie ook zo genieten van een rustgevend muziekje op de achtergrond? Of wil je juist de show stelen met een spetterende band? Het is allebei mogelijk op jullie bruiloft.

Trouwceremonie

De trouwceremonie is het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft, het moment dat het jawoord gegeven wordt. Vaak zitten de gasten al even te wachten voordat het bruidspaar in beeld komt. Een rustig achtergrondmuziekje is dan prettig voor de sfeer. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een pianist of een gitarist inhuren die live muziek verzorgt. Op het moment dat jullie naar het altaar lopen, is het ook fijn om door muziek begeleid te worden. Dit maakt het allemaal net even wat meer bijzonder.

Receptie

Na de trouwceremonie is het tijd voor de receptie waar de gasten de mogelijkheid hebben om jullie te feliciteren. Vaak is dit een gezellig moment van de dag waarbij iedereen met een hapje en een drankje met elkaar kan kletsen. Voor wat extra sfeer kun je een bandje inhuren of een zanger of zangeres met muzikale begeleiding. Deze live muziek zorgt voor nog meer gezelligheid.

Huwelijksdiner

Organiseren jullie ook een huwelijksdiner voor (een deel van) de gasten? Tijdens het eten kan het fijn zijn om wat rustige achtergrondmuziek te horen. Hier kun je een of meerdere muzikanten voor inhuren.

Trouwfeest

Op de meeste bruiloften is een DJ aanwezig, maar het is ook leuk om deze DJ deels of in zijn geheel te vervangen voor een live band. De kosten hiervan zijn wel wat hoger, maar ze zullen er alles aan doen om er een swingende avond van te maken. Live muziek heb je in verschillende soorten. Een coverband kan allerlei soorten nummers voor jullie spelen, maar het kan ook leuk zijn om bijvoorbeeld een jazz of rock´n´roll band uit te nodigen.

Kosten van live muziek

Helaas is live muziek wel wat duurder dan wanneer je een DJ inschakelt of zelf de muziek aansluit. Goede muzikanten doen echter meer, het zijn ook artiesten die je gasten kunnen entertainen. Dat extra geld kan het dus zeker dubbel en dwars waard zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *