Wanneer jullie elkaar het jawoord geven, willen jullie dat natuurlijk in een mooie omgeving doen. Of je nu buiten of binnen trouwt, de gasten zullen waarschijnlijk op stoelen of banken zitten. Met stoeldecoratie creëer je meteen een fijne sfeer en zorg je er voor dat het plaatje compleet is!

Bruiloften waarbij aandacht is besteed aan de details, herken je altijd meteen. Dat betekent niet dat je alle stoelen meteen uitgebreid moet decoreren, met slechts een klein beetje creativiteit kom je al een heel eind. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om stoeldecoratie te maken voor alle buitenste stoelen in de rij.

Kleine vaasjes met bloemen als stoeldecoratie

Bloemen doen het altijd goed als decoratie op een bruiloft. Het hoeft helemaal niet lastig zijn om hier zelf iets moois van te maken. Koop een aantal kleine, goedkope vaasjes. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij IKEA. In plaats hiervan kun je ook een glazen potje of drinkflesje gebruiken. Om de hals van het vaasje knoop je een stuk lint dat je aan de stoel vastbindt. Vervolgens vul je het vaasje tot op ongeveer de helft met water en kies je een aantal mooie bloemen uit om er in te doen. Het is leuk als deze bloemen bij je bruidsboeket passen. Eventueel zou je vooraan ook nog een of meerdere grote boeketten neer kunnen zetten waarin dezelfde bloemen verwerkt zitten als in de stoeldecoratie.

Stoeldecoratie rozen in kleine vaasjes

Fotocredits: IKEA via Britt + Co

Gloeilamp als vaasje

Wil je helemaal iets bijzonders maken van je stoeldecoratie? Dan kun je in plaats van een vaasje ook een gloeilamp gebruiken om de bloemen in op te hangen. Met een stuk touw om de bovenkant creëer je zo een bijzonder, zelfgemaakt vaasje dat je gemakkelijk op kunt hangen!

Bloemen in gloeilamp

Fotocredits: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *