Maak je eigen birdcage veil

De birdcage veil is een goede vervanging van de sluier. Hij is klassiek, maar toch ook modern en natuurlijk romantisch. Een birdcage veil is zeker geschikt voor een hippe bruid. Het is helemaal leuk wanneer je hem zelf hebt gemaakt. Wil je weten hoe je dat moet doen? 

Ben je wel een beetje creatief? Dan is deze DIY een leuk projectje voor jullie bruiloft! Je maakt heel gemakkelijk je eigen birdcage veil om op jullie grote dag te kunnen dragen.

Birdcage veil

Een birdcage veil is een mini sluier die je met een speldje in je haar bevestigt. Hij valt vaak voor een klein deel over je gezicht heen. De birdcage veil is een leuk alternatief voor iedere bruid die geen enorme sluier met zich mee wil slepen, maar wel een leuk haaraccessoire wil voor haar bruiloft. Een groot voordeel van deze korte sluier is dat hij een stuk goedkoper is dan de grote variant. Zeker wanneer je hem zelf maakt!

Wat heb je nodig?

  • Tule
  • Haarkammetje
  • Naald en draad
  • Acrylverf
  • Potlood met gummetje achterop

Witte tule alleen is ook maar zo saai, daarom kun je er met een beetje zilveren acrylverf en een potlood met een gummetje stippen op stempelen. Leg een vel papier onder de tule wanneer je begint met stempelen, maar laat de tule los van het papier drogen. Zo voorkom je dat er ook verf tussen de gaatjes van de tule komt te zitten. Het is namelijk wel zo mooi als je er nog steeds doorheen kunt kijken.

Na ongeveer een half uur is de verf gedroogd en kun je gaan knippen. Kies een mooi formaat (afhankelijk van hoe groot of klein je het zelf wilt) en maak eventueel extra rondingen in de randen.

En dan is het tijd om het stuk tule vast te naaien aan een haarkammetje. Je zou het kammetje nog kunnen versieren met steentjes of veertjes om hem extra opvallend te maken. Maar simpel is ook wel eens mooi!

Lijkt het jou wat om je eigen birdcage veil te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *