Op een bruiloft krijg je als bruidspaar veel cadeaus. Zeker wanneer jullie aangegeven hebben dat jullie graag geld ontvangen van jullie gasten, zullen er heel wat envelopjes mee worden gebracht. Dan is het leuk als jullie en zelfgemaakt enveloppenkistje hebben staan. 

Enveloppen horen echt bij bruiloften. Vroeger werden er nog veel huishoudelijke spullen cadeau gegeven, omdat het bruidspaar pas na de bruiloft zou gaan samenwonen. Tegenwoordig wonen bijna alle bruidsparen al een tijd samen voor ze in het huwelijksbootje stappen. Ze hebben dan ook weinig behoefte aan cadeaus als een mixer, serviesset of een stapel handdoeken.

Originele cadeaus

Wel worden er meer persoonlijke en originelere cadeaus gegeven. Toch zit je niet te wachten op een hele stapel cadeaus waar je uiteindelijk weinig mee doet en ook voor de gasten is het niet altijd gemakkelijk wat leuks te verzinnen. Een simpele oplossing is dan ook het envelopje met een leuk kaartje en wat geld voor het bruidspaar.

Enveloppenkistje

Maar waar laat je al die envelopjes tijdens jullie bruiloft? Het is ontzettend leuk om hier zelf een mooi kistje voor te maken. Dit enveloppenkistje zorgt ervoor dat alle envelopjes netjes bij elkaar blijven en de gasten ze hier zelf achter kunnen laten. Wanneer je zelf een kistje maakt, kun je dit enveloppenkistje helemaal aan laten sluiten bij het thema van jullie grote dag. Maak gebruik van jullie themakleuren en zet er een persoonlijk bedankbordje op. Met verf geef je het kistje mooie kleuren, maar natuurlijk kun je ook versiering aan brengen met andere materialen.

Doel van het geld

Is er een bepaald doel dat jullie hebben voor het geld? Bijvoorbeeld de huwelijksreis of een goed doel waar jullie allebei achter staan? Dan is het leuk om dit ook in het kistje te verwerken!

Maken jullie ook een kistje voor alle enveloppen op jullie bruiloft? 

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *