5x Waarom een bierbar perfect is voor jullie bruiloft

Of jullie nu in de zomer of in de winter trouwen, een koud biertje gaat er altijd wel in bij de gasten. Je kunt ze standaard pils voorschotelen, maar een unieke bierbar waaruit de gasten hun eigen biertje kunnen tappen is natuurlijk een stuk leuker! Wij geven je 5 redenen waarom een bierbar perfect is voor jullie bruiloft.

Wanneer jullie een bruiloft in eigen tuin organiseren, is een bierbar ontzettend handig. Maar ook wanneer jullie binnen trouwen, kan het leuk zijn om een bar te maken waar de gasten hun eigen biertje kunnen tappen. Hier zitten namelijk heel wat voordelen aan verbonden:

#1. De gasten kunnen hun eigen bier kiezen

In plaats van één soort kun je in een bierbar verschillende bieren kwijt. Je kunt de gasten de keuze geven uit meerdere soorten pils, maar het is ook leuk om wat speciale biertjes aan de tap toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van witbier, IPA of blond bier? Door boven de tap een bordje te hangen, weten de gasten precies waar ze uit kunnen kiezen. Eventueel zou je hier ook nog een korte beschrijving of een alcoholpercentage aan toe kunnen voegen.

#2. Een bierbar is origineel

Het is altijd leuk om unieke elementen aan jullie bruiloft toe te voegen waar je de gasten mee kunt verrassen. Een bierbar is hier een goed voorbeeld van. Waarschijnlijk hebben de gasten dit nog niet eerder gezien en vinden ze het een leuke en originele toevoeging.

#3. Je maakt hem helemaal zelf

Ben je een beetje handig met klussen? Dan kun je je eigen bierbar maken. Een leuk DIY project waarbij je de bar helemaal naar jullie wens kunt maken. Je kunt hiervoor allerlei soorten hout gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van steigerhout of een paar oude pallets? Alle stappen kun je vinden op de website Keg Outlet.

#4. Jullie creëren een ontspannen festival sfeer

Organiseren jullie een festival bruiloft? Of willen jullie gewoon graag een ongedwongen en ontspannen sfeer? Dan draagt een bierbar hier zeker aan bij! Doordat de gasten zelf bier kunnen tappen, zullen ze zich veel vrijer voelen. Bovendien ontstaan er al snel gezellige gesprekken naast de biertap.

#5. De bar is prachtig als decoratie voor jullie bruiloft

Niet alleen is het erg lekker om een zelf getapt biertje te kunnen drinken, ook is de bierbar een vorm van decoratie. Overdag kun je het hout versieren met leuke bordjes en bloemen, ’s avonds kun je lichtjes toevoegen voor een sprookjesachtig effect. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een lichtsnoer rondom te bevestigen of door gebruik te maken van letters met lichtjes er in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *