Op een bruiloft zijn er heel wat stoelen nodig. Tijdens de ceremonie willen de gasten natuurlijk zitten en voor de getuigen en het bruidspaar is ook een aantal mooie stoelen nodig. Daarna komt het diner waarbij iedereen een zitplek heeft. Het is dan ook leuk om gebruik te maken van stoeldecoratie om het geheel sfeer te geven.

Niet alle stoelen hoeven versierd te worden, maar het is wel leuk als de stoelen van de bruid en bruidegom er extra bijzonder uitzien. Verder kun je er voor kiezen stoeldecoratie te maken voor de stoelen aan de buitenkant en/of binnenkant van de rij.

Stoeldecoratie voor de bruid en bruidegom

Als bruid en bruidegom hebben jullie natuurlijk een bijzondere plek binnen jullie eigen bruiloft. Het is daarom leuk wanneer jullie stoelen duidelijk herkenbaar zijn. Dit kun je doen door gebruik te maken van mooie stoeldecoratie. Een bordje met ´bruid´ en `bruidegom´ er op is ook altijd leuk. Dit zou je ook kunnen doen bij de stoelen van de moeder van de bruid / bruidegom en de vader van de bruid / bruidegom.

Materialen voor de decoratie

Er zijn allerlei verschillende materialen denkbaar voor de stoeldecoratie. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende soorten stofjes. Organza geeft een luxe uitstraling. Dit is mooi te combineren met een mini boeketje van bloemen die je aan de stof vastknoopt. Je kunt ook gebruik maken van linten, kleine vaasjes met een paar bloemen of lantaarntjes voor de buitenste stoelen in de rij.

Stoeldecoratie bruiloft

Fotograaf: Becca Borge via Ruffled

Stoeldecoratie bruiloft

Fotograaf: Kate Holstein via Once Wed

Zelf maken?

Het is mogelijk om stoeldecoratie te huren of door een professional te laten maken. Je kunt dit echter ook gemakkelijk zelf doen. Vaak is dit een stuk goedkoper. Zeker wanneer je de materialen goedkoop weet in te slaan, bijvoorbeeld op de markt, zul je heel wat kosten kunnen besparen. Wil je echter gebruik maken van dure materialen, dan is huren juist voordeliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *