De trouwfotograaf is niet een kostenpost waar je op moet bezuinigen. Een goede trouwfotograaf kan immers zoveel mooie foto´s maken van jullie bruiloft, dat zijn prachtige herinneringen voor later. Niet alleen de standaard plaatjes, maar ook beelden die extra bijzonder zijn. Zoals bijvoorbeeld trouwfoto´s waarbij gebruik wordt gemaakt van reflectie.

Fotografen maken gebruik van allerlei soorten technieken om extra bijzondere foto´s te kunnen maken. Onlangs lieten we al trouwfoto´s aan je zien waarbij de bruid via de spiegel gefotografeerd werd. Een andere leuke techniek is het gebruik maken van reflectie.

Fotograferen met gebruik van reflectie

Er zijn verschillende manieren waarop reflectie toegepast kan worden bij het maken van de trouwfoto´s. Natuurlijk reflecteert water, maar jullie kunnen ook gebruik maken van glimmende oppervlakten.

Trouwfoto met reflectie in het water

Fotograaf: Steve Gerrard

De meest voor de hand liggende manier van fotografie met reflectie is door gebruik maken van een meertje of vijvertje. Het mooie aan zo´n foto is dat je het bruidspaar twee keer ziet. Eerst in het echt en vervolgens via de weerspiegeling in het water.

Reflectie hoeft natuurlijk niet perse via het water, je kunt ook van andere mogelijkheden gebruik maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het glimmende oppervlak van jullie trouwringen? Op deze prachtige trouwfoto is het bruidspaar op het strand te zien via de ringen.

Komt de regen op jullie trouwdag met bakken uit de lucht? Dan kun je er maar beter iets leuks van maken! Bijvoorbeeld met zo´n prachtige foto van jullie weerspiegeling in een plas.

Trouwfoto reflectie in zonnebril bruidegom

Fotograaf: Crystal Stokes

Nog zo´n leuk idee: het fotograferen via een zonnebril. In dit geval de zonnebril van de bruidegom die de reflectie van de bruid laat zien. Een liggende zonnebril kan ook gebruikt worden om het bruidspaar samen te fotograferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *