Naar het toilet in je trouwjurk? Zo pak je dat aan!

Zo’n gigantische jurk is natuurlijk prachtig, maar niet altijd praktisch. Want je zal toch echt een aantal keer naar het toilet moeten terwijl je dat kleine hokje al nauwelijks binnen komt met al die lagen stof om je heen. Hoe moet je dan in hemelsnaam ook nog je blaas legen? Met deze tips lukt het je vast! 

Het is misschien niet het eerste waar je over nadenkt als je een trouwjurk aan het uitzoeken bent, maar het is toch wel even belangrijk om een oplossing te vinden voor het plasprobleem op jullie grote dag. De hele dag niets drinken zodat je ook niet naar het toilet hoeft, is ook weer zo wat. Dus drink lekker wat je wilt (het is juist heel belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen op zo´n drukke dag) en ga daarna op deze manier naar het toilet.

Naar het toilet in 6 stappen:

  1. Open de deur van wc en controleer of de vloer volledig schoon is. Het zou toch zonde zijn als die witte jurk straks niet meer zo wit is door een smerige vloer. Eventueel kun je ook een van je vriendinnen vragen de toiletten vooraf te checken.
  2. Is er een gehandicaptentoilet? Perfect! Je hebt hier een stuk meer ruimte. Zo niet, dan wordt het flink proppen.
  3. Loop recht naar het toilet toe zodat je er verkeerd om op komt te zitten. Houd de voorkant van je jurk omhoog. Doordat je met je gezicht naar de spoelbak van de wc zit, loop je niet het risico dat je jurk aan de achterkant in de pot verdwijnt.
  4. Leun wat naar voren en laat je blaas rustig leeg lopen.
  5. Zorg dat je alle stof van je jurk vastpakt als je opstaat.
  6. Controleer of je jurk weer helemaal goed zit. Slierten wc-papier zijn niet echt charmantAndere manieren om je blaas te legen

Naast dit handige stappenplan zijn er ook nog wat andere manieren om naar het toilet te gaan op je trouwdag. Zo kun je bijvoorbeeld een gat in een vuilniszak maken waar je je benen doorheen steekt. De vuilniszak trek je vervolgens met jurk en al naar boven. Een andere optie is het kopen van een plastuit. In het begin voelt dit misschien wat onwennig, maar op deze manier kun je wel staand plassen en hoef je alleen de bovenkant van je trouwjurk op te tillen. Op onderstaande infographics staan ook nog wat handige tips afgebeeld om naar het toilet te gaan!

Bruid op het toilet

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *