Net verloofd, wat zijn de volgende stappen?

Dat dit blog vandaag online komt, is geen toeval. De meeste aanzoeken vinden namelijk tijdens de kerstdagen plaats. Zijn jullie ook net verloofd? Gefeliciteerd! De eerste weken kunnen best overweldigend zijn, daarom helpen wij je een eindje op weg.

Is jouw vriend naast de kerstboom op zijn knieën gegaan? Of heb je zelf dé vraag gesteld? Dan wordt het nu tijd om een bruiloft te plannen.

Stap 1: Bekend maken dat jullie verloofd zijn

Het nieuws dat jullie verloofd zijn is natuurlijk ontzettend leuk om aan jullie vrienden en familieleden te brengen. Met een berichtje op Facebook is binnen een paar seconden iedereen op de hoogte, maar het is toch leuker om jullie familie en beste vrienden eerst persoonlijk in te lichten. Dit kan bijvoorbeeld op een van de volgende manieren:

  • Organiseer een feestje bij jullie thuis waar jullie de verloving bekend maken.
  • Ga bij jullie ouders langs met een fles champagne of een klein cadeautje waar de boodschap in verwerkt is.
  • Neem samen een filmpje op die jullie naar alle belangrijke mensen in jullie leven sturen.
  • Nodig jullie familie uit voor een etentje en vertel het nieuws aan tafel.

Stap 2: Budget bepalen

Voordat alle voorbereidingen kunnen beginnen, zullen jullie eerst een budget moeten bepalen voor jullie bruiloft. Dit is immers bepalend voor alle keuzes die jullie zullen maken. Zorg dat in de begroting ongeveer 10% voor onvoorziene kosten is gereserveerd.

Stap 3: Trouwdatum kiezen

Dan wordt het tijd om een trouwdatum uit te kiezen. Het is slim om eerst een seizoen te bepalen waarin jullie willen trouwen. Een winter bruiloft is immers heel anders dan een bruiloft in de zomer. Het trouwseizoen loopt van mei tot en met september. Houd er rekening mee dat je alles binnen deze periode ruim op tijd moet reserveren en dat de kosten hoger kunnen liggen.

Stap 4: Ideeën verzamelen en inspiratie opdoen

Eén van de leukste dingen van het plannen van een bruiloft is het opdoen van alle inspiratie. Je kunt hier verschillende websites voor gebruiken. Vergeet ook niet een eigen bord aan te maken op Pinterest waar je alle ideeën kunt bewaren.

Stap 5: Verlovingsshoot laten maken

Het is altijd leuk om een verlovingsshoot te laten maken. Hebben jullie al een fotograaf voor jullie bruiloft uitgekozen? Vraag dan of hij of zij ook verlovingsshoots doet. Dit is namelijk een fijne manier om vast aan elkaar en de camera te wennen. Bovendien hebben jullie zo meteen wat mooie foto´s, die bijvoorbeeld voor de save the date gebruikt kunnen worden.

Stap 6: Getuigen vragen

De getuigen spelen een belangrijke rol op jullie bruiloft en daarom is het leuk om ze op een speciale manier te vragen. Neem ze mee uit eten of koop een klein cadeautje voor ze om ze de vraag te stellen. Ze zullen dit erg kunnen waarderen!

Stap 7: Gastenlijst opstellen

Vervolgens is het tijd om te bepalen wie er verder allemaal op jullie bruiloft zullen komen. Het opstellen van de gastenlijst is best even lastig, maar misschien dat deze hulp uitkomst biedt.  Houd bij het maken van de gastenlijst rekening met jullie budget. Hoe meer gasten, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Stap 8: De rest van de bruiloft plannen

Wanneer jullie het budget hebben bepaald en weten hoeveel gasten er komen, kan de rest van de bruiloft gepland worden. Zorg dat je op tijd bent met het reserveren van een trouwlocatie en het boeken van een fotograaf. Om te voorkomen dat je iets vergeet, kun je deze handige checklist gebruiken. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *