Ochtend van de bruiloft: Dit moet je niet vergeten!

In de ochtend van de bruiloft zullen er heel wat vlindertjes in je buik rondfladderen. Van de verliefde gevoelens en de spanning natuurlijk! Als het goed is zijn de meeste voorbereidingen getroffen en kun je nu dan eindelijk echt gaan genieten. Je moet alleen niet vergeten om even rekening te houden met de volgende dingen!

Goedemorgen! Het is de ochtend van de bruiloft. Waarschijnlijk heb je vannacht al wat moeite gehad met in slaap vallen, maar nu begint het dan toch eindelijk echt. De spanning neemt toe en eigenlijk is dit het moment om alle zorgen los te laten. Denk alleen nog wel even aan deze dingen:

1.) Ochtend beginnen met eten en drinken

Je hoofd staat er misschien niet helemaal naar, maar het is heel belangrijk om de ochtend van de bruiloft met een goed ontbijt te starten. Bovendien moet je niet vergeten voldoende te drinken. Tijdens de bruiloft krijg je namelijk snel te weinig vocht binnen. Sommige bruiden vinden dit wel prettig omdat naar het toilet gaan in een trouwjurk niet altijd even handig is, maar verstandig is het zeker niet. Wanneer je te weinig vocht binnenkrijgt, heb je kans op hoofdpijn en zal het zwaar voor je worden om de dag door te komen. Daarnaast is eten erg belangrijk. Een goed ontbijt zorgt voor een bodem voor de rest van de dag.

2.) Let op met kledingrandjes

Je zult misschien uit gewoonte ´s ochtends sokken aantrekken en een normale bh, maar dit is niet zo verstandig. De randjes van je sokken blijven vaak nog lang zichtbaar in je benen. Jammer wanneer je net een mooie foto wilt laten maken van die killer heels die je onder je trouwjurk aan hebt. Is jouw jurk strapless? Dan kun je maar beter geen normale bh aantrekken zodra je opstaat. Hier kun je namelijk ook de randjes van blijven zien.

Lees verder: Wat draag je op de ochtend van jullie bruiloft?

3.) Trouwjurk aantrekken

Natuurlijk kun je niet wachten om jezelf in een prachtige trouwjurk te zien, maar trek je jurk niet te snel aan, hij kan zo alleen maar vies worden. Laat je make-up en je haar eerst doen en trek als laatste je trouwjurk aan. Dit moet je sowieso doen door er in te stappen. Wanneer je hem over je hoofd trekt, heb je kans dat er make-up op komt en dat je haar weer door de war gaat. Het is even een lastig klusje, maar wanneer je er rustig de tijd voor neemt, moet het zeker lukken!

4.) Bruidsboeket uit het water halen

Staat jouw bruidsboeket voor de bruiloft in een laagje water om hem langer vers te houden? Heel goed! Haal de bloemen er alleen wel minimaal een half uur voor de ceremonie uit om te voorkomen dat er water op je trouwjurk lekt. Dit voorkomt een hoop problemen!

5.) Je bruidstas niet vergeten

Eigenlijk zou iedere bruid een bruidstas moeten hebben met daarin alle producten die je maar nodig zou kunnen hebben tijdens jullie trouwdag. Dit is een soort noodtasje waar je alles snel in kunt vinden zodra je het nodig hebt. Wil je weten wat je er allemaal in kan doen? Dat lees je in De inhoud van jouw bruidstasje én handige tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *