De openingsdans is altijd een bijzonder moment. Deze eerste dans is super romantisch, soms erg origineel en natuurlijk best een beetje spannend. Kunnen jullie nog wel wat hulp gebruiken voor de opening van jullie trouwfeest? Wij hebben 10 handige openingsdans tips voor je op een rijtje gezet!

Het is leuk om jullie trouwfeest op een bijzondere manier te openen. Veel bruidsparen kiezen voor de traditionele openingsdans, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Het oefenen kost vaak veel bloed, zweet en tranen, maar het eindresultaat is natuurlijk onvergetelijk. Met deze 10 openingsdans tips zullen jullie zeker een spetterende opening neer kunnen zetten!

1. Kies een mooi nummer voor jullie openingsdans

De openingsdans is een bijzonder moment van jullie bruiloft waar je waarschijnlijk nog lang aan terug blijft denken. Het is helemaal mooi wanneer jullie een speciaal nummer hebben uitgekozen voor deze eerste dans. Zo zul je elke keer dat je dit nummer hoort weer herinnerd worden aan jullie trouwdag. Het kiezen van de juiste muziek is soms best lastig. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Deze openingsdans nummers kozen celebrities!

2. Zoek een dans die bij jullie past

Er zijn heel wat verschillende dansstijlen die jullie kunnen kiezen voor de openingsdans. De simpelste optie is romantisch schuifelen, maar er zijn ook heel wat ander dansmogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Engelse Wals, chachacha, foxtrot, rumba, salsa of tango? Jullie kunnen danslessen nemen om de stapjes onder de knie te krijgen. Kies echter wel voor een dans die bij jullie past. Zijn jullie allebei zo stijf als een hark? Dan is het bijvoorbeeld niet slim om voor de salsa te kiezen. Met goede danslessen en deze openingsdans tips komen jullie een heel eind, maar het heeft geen zin iets te proberen wat niet bij jullie past. Op die manier zullen jullie weinig plezier beleven aan het oefenen.

3. Kort de muziek in of maak een mix

Wanneer jullie een lang nummer voor jullie openingsdans hebben gekozen, kan het slim zijn hem in te (laten) korten. Zeker wanneer jullie alleen schuifelen, kan de dans na een paar minuten saai worden. Door het nummer in te korten, blijft de openingsdans leuk om naar te kijken. Het kan ook leuk zijn om meerdere nummers met elkaar te mixen.

4. Houd rekening met je trouwoutfit

Tijdens het oefenen van de openingsdans zul je waarschijnlijk geen trouwjurk dragen. Houd er daarom wel rekening mee dat je tijdens de bruiloft wat minder bewegingsvrijheid hebt. Draag je hoge hakken onder je trouwoutfit? Dan is het slim om daar de dans vast op te oefenen of een tweede paar schoenen mee te nemen die je aan kunt tijdens de openingsdans.

5. Plan een moment voor de generale repetitie

De kans is groot dat jullie best een beetje gespannen zijn op de bruiloft. Bovendien is dit de eerste keer dat jullie de openingsdans met jullie trouwkleding aan zullen doen. Het is daarom slim om nog een generale repetitie te houden op de locatie van het trouwfeest. Kijk of er een ruimte is die jullie hiervoor kunnen gebruiken zonder dat de gasten iets door hebben. Niet alleen neemt het een stukje spanning weg als jullie vast hebben kunnen oefenen, ook is het een fijn en romantisch momentje samen.

6. Blijf rustig en geniet

Hoeveel openingsdans tips en danslessen jullie ook krijgen, de kans is groot dat jullie op het moment zelf best een beetje zenuwachtig zijn. Tijdens de openingsdans is het echter belangrijk om zo rustig mogelijk te blijven. Laat de spanning los en probeer zelfverzekerd over te komen. Lach er om wanneer er iets fout gaat en ga gewoon door met jullie dans. De kans is groot dat de gasten niet eens door hebben dat jullie dans niet vlekkeloos verloopt. En vergeet vooral niet enorm te genieten van het moment en van elkaar!

7. Maak er een echte show van

Houden jullie wel van een beetje aandacht en lijkt het jullie leuk een echte show te maken van de openingsdans? Dan zouden jullie er voor kunnen kiezen om een traditionele dans met een originele dansvorm te combineren. Mix bijvoorbeeld twee of meerdere nummers met elkaar voor een leuk verrassingseffect. Hebben jullie vrienden die ook wel van een dansje houden? Dan is een flashmop een gaaf idee!

8. Combineer met live muziek

Komt er live muziek op jullie bruiloft, bijvoorbeeld in de vorm van een band of een zanger(es)? Dan is het leuk om dit met jullie openingsdans te combineren. Vaak kunnen jullie een bepaald nummer aanvragen dat dan speciaal voor jullie bruiloft wordt ingestudeerd. Deze live muziek maakt jullie openingsdans extra bijzonder!

9. Kies tussen de opening of afsluiting van jullie trouwfeest

Traditioneel vindt de ´eerste dans´ van het bruidspaar plaats aan het begin van de avond, maar jullie kunnen er ook voor kiezen dit pas aan het einde van het trouwfeest te doen. Waarschijnlijk zijn jullie tegen die tijd wat losser en minder gespannen. Bovendien kan het een leuke afsluiting van de avond zijn.

10. Zoek naar een alternatieve openingsdans

Zijn jullie geen dansers en beleven jullie hier ondanks deze openingsdans tips weinig plezier aan? Voel je dan vooral niet verplicht toch een openingsdans te doen. In plaats hiervan zijn er heel wat leuke alternatieven te bedenken. Lees bijvoorbeeld dit blog eens voor wat goede ideeën: 5 Originele openingsdans alternatieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *