Origami kraanvogels als bruiloft decoratie

Origami kraanvogels bruiloft

Fotograaf: Trouw Trendy

Origami is de Japanse vouwkunst waarbij prachtige figuren worden gemaakt van een stuk papier. Kraanvogels zijn hier een bekend voorbeeld van. Deze papieren vogels zijn heel geschikt om als decoratie voor jullie bruiloft te gebruiken. 

Het is een Japanse traditie om 1000 kraanvogels te vouwen om te gebruiken als decoratie tijdens de huwelijksdag. Dit zou namelijk zorgen voor geluk. Of je nou kiest voor 1000 stuks of wat minder, deze papieren vouwwerkjes zijn sowieso leuk om te gebruiken als decoratie!

Felle kleuren of neutraal?

Bij de eeuwenoude Japanse traditie wordt gebruik gemaakt van kraanvogels in allerlei soorten felle kleurtjes. Dit maakt er een vrolijk geheel van. Jullie kunnen echter ook kiezen voor meer neutrale kleuren. Wit is hier bijvoorbeeld een mooie kleur voor, maar ook pasteltinten zorgen voor een leuk effect.

Zelf aan het vouwen

Heb je wel zin in wat creativiteit? Bestel dan een flinke lading papier in de juiste kleur(en) en zoek op Youtube een filmpje met de juiste vouwtechnieken. Het vouwen van kraanvogels vraagt wel om wat oefening dus zorg voor voldoende papier zodat er ook een paar fout kunnen gaan.

Gezellig samen kraanvogels vouwen

Lijkt het je veel te veel werk om al die kraanvogels te vouwen? Roep dan de hulp in van vrienden, familie en je verloofde. Niets zo gezellig als samen decoratie knutselen terwijl jullie ondertussen de hele bruiloft vast door kunnen spreken. Binnen de kortste keren heb je een hele stapel klaarliggen voor jullie grote dag!

Decoratie

De kraanvogels zijn leuk om op te hangen met een doorzichtig draadje. Zo kun je meerdere draden naast elkaar hangen voor een leuk effect. Dit is bijvoorbeeld mooi als achtergrond tijdens jullie trouwceremonie. Je kunt ze echter ook neerzetten op tafels of bij de borden voor het diner als decoratie.

Wat vind jij van deze kraanvogels als decoratie voor een bruiloft? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *