5 Ideeën om de outfit van de bruidegom nóg persoonlijker te maken

De outfit die je als bruidegom kiest om te dragen op jullie trouwdag is natuurlijk ontzettend bijzonder. Als het goed is kies je alle onderdelen met zorg uit en kun je straks het jawoord geven in een stijlvol trouwpak met bijpassende accessoires. Alleen hoe zorg je er voor dat je trouwkleding niet alleen mooi is, maar ook nog eens perfect bij jou past? Wij geven je 5 leuke ideeën om je outfit nóg persoonlijker te maken! 

Veel aanstaande bruidegommen besteden de meeste tijd aan het uitzoeken van hun trouwpak en vinden de andere onderdelen van hun outfit voor de bruiloft minder belangrijk. Toch is de zoektocht zeker niet klaar wanneer je het perfecte trouwpak hebt gevonden. Om jouw outfit als bruidegom écht persoonlijk te maken, zul je namelijk ook aandacht moeten besteden aan de andere onderdelen. Dat kan bijvoorbeeld op deze 5 manieren:

1. Laat ook je overhemd op maat maken

Als bruidegom wordt je outfit grotendeels bepaald door het trouwpak. Het is dan ook heel belangrijk dat dit pak goed aansluit op je lichaam en precies de juiste maten heeft. De meeste mannen zijn wat makkelijker als het op het overhemd aankomt dat ze hieronder dragen. Zonde eigenlijk, want ook bij dit overhemd is het belangrijk dat hij perfect past. Zodra je je jasje open hebt of zelfs helemaal uit doet, is het overhemd namelijk extra goed zichtbaar. Zorg er als bruidegom daarom voor dat je complete outfit op maat gemaakt is, inclusief het overhemd dat je onder je pak draagt.

Een overhemd op maat laten maken kan wel flink in de kosten lopen. Wanneer je dit overhemd in de winkel laat opmeten, ben je al snel zo´n 200 euro kwijt. Flink wat geld, zeker omdat je trouwpak ook niet goedkoop zal zijn. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden. Bij Apposta, een webwinkel met prachtige Italiaanse overhemden, kun je al een overhemd op maat bestellen vanaf 69 euro. Zo koop je bijvoorbeeld een mooi wit overhemd voor maar 79 euro!

Bruidegom outfit met bretels

2. Durf als bruidegom voor een andere outfit te kiezen

Overigens kun je het jasje van je trouwpak ook helemaal achterwegen laten. Het is namelijk leuk om voor een trouwoutfit te kiezen die net even anders is dan die van andere bruidegommen. In dat geval kies je voor een mooi overhemd dat je combineert met leuke accessoires. Zo zijn bretels bijvoorbeeld weer helemaal hip!

3. Kies de juiste kleur uit

Voor je trouwpak kun je verschillende kleuren kiezen. Veel bruidegommen gaan voor standaardkleuren zoals zwart, grijs of blauw. Het kan echter ook heel leuk zijn om juist voor een opvallend kleurtje of printje te kiezen. Wanneer je dit combineert met een rustig overhemd, wordt het geheel niet te druk. Het is natuurlijk ook mogelijk om een rustig trouwpak te combineren met een opvallend overhemd. Ga je toch voor wit? Zorg er dan wel voor dat de kleur wit van je overhemd matcht met de trouwjurk van de bruid. Dit klinkt misschien gek, maar er zijn een heleboel soorten wit!

4. Laat je overhemd personaliseren

Wist je dat het ook mogelijk is om je overhemd te laten personaliseren? Wanneer je bijvoorbeeld een van de bruiloft overhemden van Apposta kiest, kun je hier initialen in laten plaatsen. Zo krijg je een écht persoonlijk overhemd!

5. Ga op zoek naar mooie manchetknopen

Tot slot kun je jouw outfit compleet maken met een paar mooie manchetknopen. Deze manchetknopen kun je in allerlei soorten en maten kopen. Zo kun je bijvoorbeeld opzoek gaan naar manchetknopen die bij jullie thema passen. Hiermee maak je het plaatje helemaal af!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Dit blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.