Het toevoegen van een aantal persoonlijke elementen maakt een bruiloft extra bijzonder. Hiermee maak je jullie grote dag net even anders dan een standaard bruiloft. Wij hebben wat leuke ideeën voor je verzameld om een persoonlijke touch toe te voegen.

Het voorbereiden van een bruiloft is hartstikke leuk, maar ook best lastig. Er zijn immers zo ontzettend veel keuzes om te maken! Natuurlijk komen er wat traditionele onderdelen voorbij, maar zorg er ook voor dat jullie genoeg persoonlijke elementen toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 6 ideeën?

#1. Handgeschreven adressen

Een bruiloft begint eigenlijk al bij de uitnodigingen. Niets is zo persoonlijk als een handgeschreven tekst. Daarom is het een leuk idee om de adressen van jullie gasten met de hand op de enveloppen te schrijven. Natuurlijk is het wel handig om vooraf even te oefenen op mooie, sierlijke letters. Komen er veel gasten op jullie bruiloft? Dan zouden jullie ook alleen de adressen van de daggasten met de hand kunnen schrijven.

#2. Eigen geloften schrijven

Tijdens de ceremonie kunnen jullie gebruik maken van het standaard praatje van de BABS, maar in plaats daarvan kunnen jullie ook eigen geloften schrijven. Dit maakt de ceremonie ontzettend persoonlijk en het is heel bijzonder om jullie liefde op deze manier voor elkaar uit te kunnen spreken. Zo wordt de ceremonie zeker een onvergetelijk en emotioneel moment!

#3. Gebruik van familiefoto´s

Familiefoto´s zijn altijd heel persoonlijk. Je kunt ze goed gebruiken tijdens jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van foto´s van jullie als kind of trouwfoto´s van jullie ouders en grootouders? Hang ze op als decoratie of laat ze op een andere manier terugkomen op jullie bruiloft.

#4. Persoonlijke taarttopper

Een standaard taarttopper van een bruid en een bruidegom voegt weinig toe aan jullie bruiloft. Laat in plaats daarvan een persoonlijke taarttopper maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van poppetjes met jullie uiterlijk? Of een gepersonaliseerde taarttopper waar jullie namen in zijn verwerkt? Een ander leuk idee is het gebruik van een polaroid taarttopper!

#5. Maak een uniek programmaboekje

Ook met het programmaboekje kunnen jullie zorgen voor een persoonlijke bruiloft. Het is leuk om dit programmaboekje voor de gasten neer te leggen bij de ceremonie. Zo hebben ze meteen iets te doen als ze wachten tot jullie binnen zijn. Je kunt voor een standaard programmaboekje kiezen, maar het is leuker om een uniek exemplaar te maken. Verwerk bijvoorbeeld foto´s of bijzondere teksten in het programma.

#6. Serveer jullie favoriete drankje

Tot slot nog een leuk persoonlijk idee voor tijdens de receptie: serveer jullie favoriete drankje! Wat dacht je bijvoorbeeld van de cocktail die jullie op vakantie altijd drinken? Of een lekkere milkshake omdat jullie daar gek op zijn? Het is leuk om jullie gasten met dit drankje welkom te heten op jullie bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *