Persoonlijke invulling van de trouwceremonie

Een trouwceremonie is een heel bijzonder moment. Hier geven jullie elkaar het jawoord en dit is het begin van jullie leven samen. Je kunt de standaard procedure volgen voor deze ceremonie, maar je kunt het ook een eigen, persoonlijke invulling geven.

Jullie kunnen kiezen van een standaard trouwceremonie, zoals hij bijvoorbeeld vanuit gemeentehuis wordt samengesteld. Het is echter wel zo leuk om ook een beetje van jullie zelf in dit speciale moment te stoppen. Wij zetten wat leuke ideeën voor de invulling van de ceremonie voor je op een rijtje:

Eigen geloften schrijven

Jullie kunnen elkaar de standaard dingen beloven bij het aangaan van het huwelijk, maar het is extra leuk om eigen geloften te schrijven. Hiermee voeg je meteen veel persoonlijkheid toe aan de trouwceremonie.

Sprekers

Huren jullie een BABS in? Dan zou hij of zij de getuigen of andere belangrijke gasten kunnen vragen om een stukje te schrijven over het bruidspaar. Dit kan voorgelezen worden door de gasten zelf, maar de BABS kan dit ook doen. Het is als bruidspaar erg leuk om van je getuigen te horen waarom zij vinden dat jullie een belangrijke rol in hun leven spelen.

Rituelen

Jullie kunnen ook kiezen voor het verwerken van een ritueel in jullie trouwceremonie. Er zijn heel wat verschillende rituelen te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze voorbeelden:

Tying the knot 

Tie the knot is een Keltische traditie waarbij het bruidspaar aan elkaar vastgebonden wordt voor ze gaan trouwen. Tegenwoordig komt deze traditie nog wel eens terug door de handen van de bruid en bruidegom tijdens de ceremonie met elkaar te verbinden.

Tie the knot

Fotograaf: Chris Isham via Weddings Illustrated

Zand gieten

Met zand gieten kun je jullie verbintenis ook verbeelden. Hierbij kies je allebei een kleur zand die jullie gezamenlijk in een glazen vaas gieten. De kleuren zullen zich deels met elkaar gaan vermengen wat voor een mooi effect zorgt. Dit kan ook erg leuk zijn wanneer jullie kinderen hebben.

Duiven loslaten

Een ander ritueel is het loslaten van duiven nadat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven. In plaats van duiven zou je ook voor ballonnen kunnen kiezen. Alle gasten kunnen dan een ballon de lucht in laten zweven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *