Geen bruidstaart, maar wel lekkere cupcakes op jullie bruiloft? Dan is het leuk om een pimp je eigen cupcake buffet te maken waarbij de gasten hun eigen cupcake naar smaak kunnen versieren. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens leuk om te doen!

Traditioneel wordt er na de ceremonie met champagne en bruidstaart getoost, maar je kunt natuurlijk ook voor andere lekkernijen zorgen. Zo kwamen we pas een originele bruiloft tegen met een zelfgemaakte donut muur! Cakepops of cupcakes zijn ook een leuk alternatief voor de bruidstaart. Ze zijn bovendien wat minder duur en handig om uit te delen.

Pimp je eigen cupcake bar

Cupcakes zijn natuurlijk al heel leuk, maar om het extra origineel te maken, kun je de gasten hun eigen cupcake laten pimpen. Hiervoor kun je verschillende soorten toppings en decoratie neerzetten waar de gasten uit kunnen kiezen. Zorg in ieder geval voor flink wat slagroom en natuurlijk allerlei lekkere dingen om de cupcakes mee te versieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van M&M´s, mini marshmallows, mini hartjes en stukjes fruit? Maak er een vrolijk geheel van en je hebt een prachtige cupcake bar!

Vergeet vooral ook niet om de tafel mooi te decoreren. Natuurlijk zet je de cupcakes en de verschillende toppings op een leuke manier neer, maar het is ook slim om een opvallend bord met de tekst ´cupcake bar´ of ´pimp your cupcake´ neer te zetten. Dit kun je bijvoorbeeld met sierletters op een krijtbord schrijven. Hebben jullie voor bepaalde themakleuren gekozen? Dan is het leuk om deze kleuren ook op de cupcake tafel terug te laten komen. Wat bloemen of andere decoratie maken het plaatje helemaal compleet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *