Wat is er leuker dan zelf decoratie maken voor voor jullie bruiloft? Een beetje creativiteit kan nooit kwaad en het is een stuk goedkoper dan wanneer je alles moet huren of kopen. Bovendien ziet het er geweldig uit. Iedereen zal enthousiast zijn over jouw eigen creaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kleurrijke pinwheels?

Pinwheels

Een pinwheel is eigenlijk een soort waaier op een stokje die gaat draaien zodra het begint te waaien. Zonder stokjes zijn pinwheels echter heel geschikt als decoratie. Ze staan prachtig aan de muur, maar je kunt ze ook in het klein maken als decoratie voor de cupcakes.

Hoe maak je ze?

Om deze prachtige ronde waaiers te maken heb je enkel een aantal vellen papier nodig, een lijmpistool en wat lint of touw. Als eerste vouw je het papier als een trappetje. Vervolgens vouw je de uiteinden naar elkaar toe en plak je ze aan elkaar. Je hebt nu een soort staande lampenkap.

Nu komt het lastigste gedeelte. Bereid je voor op wat frustratie, want het zal waarschijnlijk niet in één keer lukken. Het belangrijkste is dat je het papier de baas wordt. Je moet de randen van de ‘lampenkap’ nu namelijk naar binnen vouwen en met het lijmpistool aan elkaar plakken. Gebruik voldoende lijm zodat het papier niet losschiet. Zorg ervoor dat je de lijm aan de achterkant smeert, zodat de voorkant er mooi uit blijft zien.

Mini pinwheels in cupcakes

Fotograaf: Kellan Studios

Mini pinwheels

Tenslotte kun je eventueel een knoop of kraal in het midden van de waaier vastmaken en vanuit daar een lint of touw bevestigen zodat je de waaier op kunt hangen. Maak je mini pinwheels? Zet ze dan met een cocktailprikker vast in de cupcakes.

Decoratie

Je kunt natuurlijk alles doen wat je wilt met deze zelfgemaakte decoratie. Gebruik ze bijvoorbeeld om een mooie achtergrond voor foto’s te creëren, als decoratie tijdens de ceremonie of bij het welkomsbord voor jullie gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *