De polaroid camera is misschien wat ouderwets, maar ó zo hip voor een bruiloft. Het zorgt voor het ultieme nostalgische gevoel. Je maakt met deze camera de leukste plaatjes voor in het gastenboek of de decoratie. Benieuwd waar je polaroids nog meer voor kunt gebruiken? Wij hebben wel wat leuke ideeën!

Het leuke aan een polaroid camera is dat je niet, zoals op je telefoon of digitale camera, honderden foto´s kunt schieten om vervolgens de helft weer te verwijderen. Hierdoor zul je net wat meer moeite doen om de perfecte foto te maken. Deze foto kun je vervolgens op verschillende manieren gebruiken:

#1 Save the Date

Wil je een leuke Save the Date versturen? Doe dat dan aan de hand van een polaroid foto van jullie samen met de datum er op. Hebben jullie een verlovingsshoot gedaan? Dan is het leuk om de mooiste foto van deze fotoshoot af te laten drukken als polaroid. Dit is helemaal leuk wanneer je een magneetje laat maken van de foto. Zo kunnen de gasten jullie op de koelkast hangen en zullen ze jullie trouwdatum in ieder geval niet vergeten!

Polaroid 4_Bruiloft Inspiratie

Fotocredits: Pear Tree Greetings

#2 Ophangen als decoratie

Ga samen met je grote liefde op stap met de polaroid camera en maak een paar mooie (verlovings)foto´s van jullie samen. Je kunt ook bestaande foto´s laten afdrukken alsof het polaroid foto´s zijn. Vervolgens kun je deze foto´s over de trouwlocatie verspreiden als decoratie.

Polaroid 2_Bruiloft Inspiratie

Fotograaf: En Route Photography via Ruffled Blog

#3 Bij het maken van de trouwfoto´s

Het is ook leuk om een polaroid camera te gebruiken tijdens de fotoshoot op de trouwdag zelf. Zo kun je hier bijvoorbeeld foto´s mee maken die jullie vasthouden tijdens de fotoshoot. Doordat de foto´s direct geprint worden, zou je ze later ook nog als decoratie kunnen gebruiken.

#4 Zelfgemaakte taarttopper

Bij een bruidstaart hoort natuurlijk een mooie taarttopper. Een simpele en creatieve manier is om hier één of twee polaroid foto´s voor te gebruiken. Zo maken jullie je eigen polaroid taarttopper die de bruidstaart meteen heel persoonlijk maakt. Jullie kunnen de foto´s al voor de bruiloft maken, maar het is ook leuk om in trouwkleding gefotografeerd te worden!

Polaroid taarttopper

Fotograaf: Hibben Photography via The Knot

#5 Gastenboek met polaroid

Wil je een leuk en origineel gastenboek? Leg dan een polaroid camera neer voor je gasten en laat ze zelf foto´s maken. Ze kunnen met stift een wens voor jullie op het witte deel van de foto schrijven. De foto´s kun je tijdens de bruiloft op laten hangen en vervolgens thuis in een gastenboek plakken. Je kunt de gasten natuurlijk ook zelf hun eigen foto op laten plakken in het boek. Naast de foto kunnen ze dan nog een leuk berichtje voor jullie kwijt.

#6 Bedankje voor de gasten

Het is altijd leuk om de gasten na afloop van de bruiloft een bedankkaartje te sturen. Dit kun je doen in de vorm van een polaroid foto met een bedanktekst op het witte deel aan de onderkant. Hiervoor kun je één of meerdere trouwfoto´s uitkiezen die je vervolgens als polaroids laat afdrukken.

Polaroid gastenbedankje

Fotocredits: Jen Carreiro via Something Turquoise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *