Pre-wedding shoot tijdens golden hour

Fotocredits: Chard Photo via Instagram

Pre-wedding shoot voor waanzinnige verlovingsfoto´s

Tijdens de bruiloft huren jullie waarschijnlijk een fotograaf in die een mooie trouwreportage kan maken. Dit is ontzettend leuk als herinnering voor later. Maar de bruiloft begint eigenlijk al bij de voorbereidingen. Jullie verloving is een bijzondere periode die je later natuurlijk ook wil blijven herinneren. Het is daarom leuk om een pre-wedding shoot te boeken bij jullie trouwfotograaf.

Zijn jullie net verloofd? Dit is een heerlijke periode waarin je waarschijnlijk op een roze wolkje leeft. Als aandenken kun je een mooie pre-wedding shoot laten schieten waarbij de fotograaf prachtige foto´s maakt van jullie als stelletje. Tijdens deze fotoreportage kunnen jullie vast wennen aan het werken met de camera en bovendien kunnen jullie de verlovingsfoto’s gebruiken in de voorbereidingen voor de bruiloft.

Fotograaf zoeken voor de verlovingsshoot

Er zijn heel wat fotografen die een pre-wedding of een verlovingsshoot aanbieden. Informeer eerst eens bij de trouwfotograaf die jullie bruiloft vast gaat leggen. In veel gevallen kun je een voordelige deal sluiten wanneer jullie zowel de verlovingsfoto´s als de uren fotografie op de bruiloft zelf afnemen. Soms krijg je zelfs een pre-wedding shoot gratis wanneer jullie voor een bepaald pakket kiezen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de pre-weddingshoot bij een andere fotograaf te boeken. Het grote voordeel aan het boeken van jullie eigen trouwfotograaf is echter dat je elkaar vast kunt leren kennen. Dit neemt een stukje spanning weg bij het maken van de trouwfoto´s. Je zult zien dat jullie meer ontspannen zijn en beter weten hoe een fotoshoot werkt!

Lees ook: 3 Voordelen van een verlovingsshoot.

Locatie van de pre-wedding shoot

Een pre-wedding shoot kun je op allerlei verschillende locaties laten maken. Kies bijvoorbeeld een mooi natuurgebied bij jullie in de buurt of ga terug naar de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet. Een romantisch zandstrand, een stoere industriële locatie of knus in jullie eigen huis: alles is mogelijk! Je zou een thema kunnen kiezen wat jullie voor de bruiloft gebruiken, maar je kunt ook een heel ander soort pre-wedding shoot laten maken.

Gebruik de verlovingsfoto´s

Na afloop van de verlovingsshoot hebben jullie waarschijnlijk flink wat mooie foto´s van jullie samen. Het is leuk om deze foto´s te gebruiken bij de voorbereidingen van de bruiloft. Verwerk bijvoorbeeld één of meerdere foto´s in de save the dates, trouwkaarten of programmaboekjes. Ook kun je de foto´s verspreid over de trouwlocatie ophangen als decoratie.

Pre-wedding shoot winter

Fotograaf: India Earl

Kleding, haar en make-up

Wanneer jullie de verlovingsfoto´s gaan maken, is het natuurlijk fijn als je er op je best uitziet. Sommige vrouwen vinden het leuk om een wit jurkje aan te trekken voor deze foto´s, maar er zijn natuurlijk ook heel wat andere soorten kleding mogelijk. Het is slim om meerdere setjes mee te nemen zodat je ook nog wat af kunt wisselen. Eventueel kun je ook een kapster en visagist inhuren om er helemaal top uit te zien. Dit is meteen een goede test, als het bevalt kun je deze mensen namelijk ook meteen boeken voor de bruiloft!

Loveshoot in thema

Een pre-wedding shoot wordt ook wel eens een loveshoot genoemd. Niet zo gek, want dit is natuurlijk een ontzettend romantisch moment voor jullie samen. De liefde spat vaak van de foto´s af! Willen jullie wat extra romantiek aan de verlovingsfoto´s toevoegen? Dan kunnen jullie ook een bepaald thema aan de loveshoot koppelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het thema The Notebook? Romantischer kan bijna niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *