Helaas zijn er in Nederland heel wat dagen waarop het regent. Natuurlijk hoop je tijdens jullie bruiloft op een strak blauwe lucht en een zonnetje, maar je weet nooit wat voor weer het gaat worden. Daarom hier wat tips om er voor te zorgen dat regen jullie trouwdag niet kan verpesten!

Midden in juli kan het nog steeds zijn dat jullie trouwdag koud en regenachtig is. Hoe graag je het ook zou willen, dit valt een paar maanden van tevoren echt niet te voorspellen. Wat doe je wanneer jullie dag in het water valt? Een goede voorbereiding kan heel wat ellende voorkomen. Daarom hebben wij wat handige tips voor je op een rijtje gezet!

Schaf hippe regenlaarzen aan

Op je chique trouwschoenen wil je natuurlijk niet door de modder lopen. Koop daarom ook een paar hippe regenlaarzen speciaal voor jullie bruiloft. Niet alleen erg handig tegen de modder, maar ze staan ook nog eens leuk onder je trouwjurk. Helemaal wanneer ze een opvallend kleurtje hebben, zoals een van jullie themakleuren.

Zet een aantal (transparante) paraplu´s klaar

Ook paraplu´s kunnen niet ontbreken wanneer de regen met bakken uit de lucht komt. Hoewel paraplu´s in de themakleuren van jullie bruiloft natuurlijk leuk zijn, is het toch aan te raden om voor de transparante variant te gaan. Hierdoor valt er namelijk nog voldoende licht op jullie gezichten en kan de trouwfotograaf gewoon doorgaan met foto´s maken. Wanneer de voorspellingen voor jullie bruiloft slecht zijn, zou je een flinke lading paraplu´s kunnen huren zodat ook de gasten droog blijven.

Zorg dat je haar en make-up na de regen bijgewerkt kunnen worden

Komt er toch een onverwachte regenbui langs die je haar en je make-up behoorlijk verpest? Dan is het altijd fijn om tussendoor een touch-up te kunnen regelen. Je kunt hierbij de hulp van een visagiste of kapster inschakelen, maar met wat haarlak, speldjes en mascara kom je zelf ook een eind! Zet dus zeker een bruidstas klaar met wat handige dingen die je in zo´n situatie nodig zou kunnen hebben.

Kies één locatie voor jullie bruiloft

Wanneer jullie de ceremonie en het trouwfeest op verschillende locaties plaats laten vinden, zal er tussendoor van de ene plek naar de andere plek moeten worden gereisd. Door alles op één locatie te organiseren, is de kans dat jullie droog blijven een stuk groter.

Trouwen jullie buiten? Met mooi weer is dit heel fijn, maar wanneer het koud en regenachtig is, zit je hier vast niet op te wachten. Het huren van een bruiloft tent is hier een goede oplossing voor. Zo hebben jullie toch het buitengevoel, maar blijven de gasten beschermd tegen regen, wind en kou. Overigens kun je de tenten gewoon reserveren en eventueel een paar dagen voor de bruiloft nog annuleren wanneer de voorspellingen toch heel goed zijn. De meeste verhuurders rekenen een bedrag voor de aanbetaling, maar dit kun je ook zien als een soort verzekering.

Ga op zoek naar een mooie plek om binnen foto´s te maken

Natuurlijk willen jullie ook even een momentje om foto´s te maken. Meestal gebeurt dit buiten, maar als het echt noodweer is, zul je op zoek moeten gaan naar een mooie binnen locatie. Kijk eens rond in de omgeving of er een bijzonder gebouw is die hier geschikt voor is. Lees ook dit blog even door over het maken van trouwfoto´s wanneer het regent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *