Reizen als thema bruiloft: 10 Avontuurlijke ideeën

Heel wat mensen reizen tegenwoordig al op jonge leeftijd de wereld over. Er zijn ook veel stellen die samen zo veel mogelijk van de wereld willen zien. Zijn jullie zo´n reislustig koppel? Dan is het leuk om het thema reizen aan jullie bruiloft te koppelen!

Staat jullie harde schijf bomvol prachtige foto´s van al jullie reizen? Hangt er een grote wereldkaart in huis met speldjes geprikt in alle landen waar jullie zijn geweest? Dan is het thema reizen erg passend voor jullie bruiloft! Wij hebben 10 leuke ideeën voor je verzameld die je kunt gebruiken bij dit thema:

1. Verlovingsshoot in hetzelfde thema

Een bruiloft begint bij de verloving. Het is daarom leuk om het thema meteen terug te laten komen in de verlovingsshoot. Je zou deze shoot in het buitenland kunnen laten maken, maar ook in Nederland kun je het thema reizen goed naar voren laten komen. Denk bijvoorbeeld aan attributen zoals een wereldbol, een grote landkaart of een mooie (vintage) koffer.

2. Uitnodigingen in de vorm van een vliegticket

Als uitnodiging voor jullie bruiloft of save the date is het leuk om een boardingpass op te sturen. Op dit vliegticket kun je alle informatie zetten over jullie bruiloft. Niet alleen is het voor de gasten erg leuk om zo´n originele uitnodiging te ontvangen, ook wordt jullie thema op deze manier meteen duidelijk!

3. Paspoort als programmaboekje

Tijdens de ceremonie op jullie bruiloft kunnen jullie programmaboekjes klaarleggen op de stoelen van de gasten. Zo hebben ze vast wat te lezen als ze wachten op jullie komst. Bovendien zijn ze zo meteen op de hoogte van de belangrijkste informatie over jullie grote dag. Wanneer jullie het thema reizen hebben gekozen, is het leuk om ook het programmaboekje hier op aan te laten sluiten. Dit kan door het boekje in de vorm van een paspoort te maken. In plaats van een pasfoto komt er een mooie foto van jullie samen in te staan. Daarnaast kun je wat leuke informatie delen. Bijvoorbeeld de datum waarop jullie een relatie kregen of de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet.

4. Centerpieces

Het is leuk om de tafels tijdens het diner te decoreren met mooie centerpieces. Met een (kleine) wereldbol, een ouderwetse camera en wat bloemen maak je hier prachtige decoratie van binnen het thema reizen.

5. Tafelindeling wereldsteden

Wanneer jullie met een groot gezelschap verspreid over meerdere tafels dineren, is het leuk om voor iedere tafel een ander thema te bedenken. Geef de tafels bijvoorbeeld namen van wereldsteden. Wat dacht je van een tafel die gedecoreerd is in de stijl van New York? Niet alleen ziet dit er erg leuk uit, ook is het voor de gasten meteen duidelijk waar ze zitten!

Tafeldecoratie New York

Fotograaf: Blush Creative Photography via Planning It All

6. Bordjes met afstanden naar andere landen

Een echte wereldreiziger wil natuurlijk altijd weten waar hij zich op dat moment bevindt. Het is daarom leuk om bordjes neer te zetten met de afstanden naar bepaalde plaatsen of landen. Kies bijvoorbeeld belangrijke plaatsen uit jullie jeugd uit of steden waar jullie samen bijzondere herinneringen aan hebben.

Bruiloft bordjes

Fotograaf: Trouw Trendy

7. Wereldbol als gastenboek

Een traditioneel gastenboek is een beetje saai, gelukkig zijn er heel wat alternatieven. Een wereldbol past goed bij het thema reizen. De gasten kunnen hier allemaal een leuke boodschap op schrijven. Zo kun je het gastenboek na jullie bruiloft een mooi plekje geven in huis!

8. Bucket list voor jullie reizen

Het is ook leuk om aan alle gasten te vragen hun favoriete stad of land op een wereldkaart te prikken. Aan jullie de taak om zo veel mogelijk van deze plaatsen samen te bezoeken. Zo maken jullie een eigen bucket list waar jullie nog jaren mee vooruit kunnen!

9. Bedankjes

Na afloop van de bruiloft is het leuk om je gasten naar huis te laten gaan met een bedankje. Deze kompassen passen perfect bij het thema. Hier kun je jullie initialen of trouwdatum mooi in laten zetten.

10. De huwelijksreis

En een bruiloft met een reis thema sluit je natuurlijk af met een uitgebreide huwelijksreis. Vergeet na afloop van jullie reis niet een mooi boek te maken met alle foto´s en herinneringen. Gaan jullie rondreizen? Geef dan jullie route aan op een kaart.

Rondreis kaart

Fotocredits: Martha Stewart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *