Ringdrager op jullie bruiloft: De leukste ideeën

Daar staan jullie dan voor het altaar, jullie hebben elkaar net het jawoord gegeven. Natuurlijk horen daar die prachtige ringen bij die jullie samen hebben uitgezocht. Maar door wie en op welke manier worden deze ringen naar voren gebracht? De ringdrager heeft een eervolle taak!

Trouwringen zijn een belangrijk onderdeel van de ceremonie. Op het moment dat jullie elkaar het jawoord geven, worden ze naar voren gebracht. Vaak wordt dit gedaan door een bijzondere gast op de bruiloft of door één van de kinderen.

Trouwringen opbergen

Allereerst zul je een manier moeten vinden om de ringen op te bergen. Je kunt kiezen voor een mooi doosje of een ringkussentje. Zo’n kussen is gemakkelijk zelf te maken, maar je kunt ze ook in veel trouwwinkels en webshops vinden. Liever een originele manier om jullie ringen te presenteren? Probeer dan iets te vinden wat aansluit bij het thema van de bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie schelp om de ringen in te bewaren wanneer jullie trouwen op het strand?

Huisdier als ringdrager

Heb je een trouwe viervoeter in huis die je graag bij de bruiloft wilt betrekken? Dan is het leuk om hem de ringen naar voren te laten brengen. Wel even oppassen dat de ringen niet per ongeluk kwijt kunnen raken als jullie huisdier er plotseling vandoor gaat. Dat zou toch zonde zijn! Er zijn gelukkig allerlei soorten bandjes te koop waar je de trouwringen aan kunt bevestigen. Niet alleen is dit erg handig, maar het ziet er ook nog eens super schattig uit!

Schakel de hulp in van kinderen

Hebben jullie geen huisdieren, maar wel kinderen? Of een schattig neefje of nichtje? Kinderen veroveren altijd de harten van alle gasten, zeker wanneer ze de ringen op een speciale manier naar voren mogen brengen. Geef de ringdrager bijvoorbeeld een bord met een grappige tekst mee of laat hem of haar met een ballon lopen. Je zou de ringen zelfs aan de ballon vast kunnen maken, als je het lint goed aan de pols van de ringdrager vastknoopt.

Ringdrager met grappig bord

Fotocredits: Etsy

Schattige kleding

Het is sowieso leuk om wat extra aandacht aan de kleding van jullie ringdrager te besteden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini beveiligerspakje? Of een paar hippe bretels? Schattiger dan dit kan bijna niet!

Ringdrager beveiliger

Fotocredits: Villa Siena

Andere leuke ideeën voor de ringdrager

Natuurlijk zijn er ook nog heel wat andere mogelijkheden voor het naar voren laten dragen van jullie ringen. Geef deze taak bijvoorbeeld aan een bijzondere gast, zoals een oma, moeder of beste vriend(in). Of laat de gasten de ringen naar voren doorgeven zodat jullie iedereen bij dit bijzondere moment betrekken. Liever niet te veel poespas? Dan kan de bruidegom de ringen ook in een doosje in zijn zak bewaren. Natuurlijk kunnen jullie ook gewoon aan de trouwambtenaar vragen om de ringen aan te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *