Als het in de wintermaanden weer koud en kil wordt buiten, is niets zo fijn als lekker warm binnen zitten met goede vrienden en familie. Een winterbruiloft is dan ook ontzettend romantisch, knus en gezellig. Zeker wanneer jullie de Scandinavische sferen naar Nederland halen voor jullie grote dag!

De Scandinavische landen veranderen in de wintermaanden in een echt sprookjeslandschap. Droom je ook al weg van een romantisch huisje in het hoge noorden met uitzicht op besneeuwde bossen, terwijl je met een kop warme chocolademelk op een schapenvachtje voor een knapperend haardvuur zit? Een winterbruiloft is super romantisch, zeker met dit bijzondere thema!

Het Scandinavische thema

Zie je dit al helemaal voor je? Dan is een winterbruiloft met een Scandinavisch tintje misschien een leuk idee. Bij het Scandinavische thema moet je denken aan kaarsen en lantaarns, veel gebruik van hout en natuurlijk warme dekentjes. Alles om de koude winter zo warm en gezellig mogelijk te maken! Kleuren die passen bij dit thema zijn wit, grijs en aardetinten. Lichte kleuren zijn hier goed mee te combineren.

Scandinavische winter bruiloft

Fotograaf: Tandem Photo via 100 Layer Cake

Natuurlijke materialen

Decoratie in Scandinavië is vaak gemaakt van natuurlijke materialen en heeft strakke vormen. Vooral de combinatie van meerdere materialen geeft een leuk effect. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ruw houten bankje met een zacht schapenvachtje? Dit zorgt voor een knusse en romantische sfeer!

Bij natuurlijke decoratie kun je ook denken aan dennentakken en dennenappels. Dit kun je op allerlei manieren gebruiken, bijvoorbeeld als decoratie van de tafels, de bruidstaart of als extra aanvulling op het bruidsboeket.

Scandinavische winter bruiloft

Fotograaf: Brittany Wood via Jenni Kayne

Scandinavische bruiloft in Nederland

Ben je nog op zoek naar de ideale trouwlocatie voor een Scandinavische winter bruiloft? De Pollepleats in ons eigen hoge noorden (Friesland) wordt in de wintermaanden omgetoverd tot een Scandinavisch paradijsje. De boerderij wordt gestyled met grote bomen, wollen vachten, hertenkoppen en andere sfeervolle decoratie. Binnen staat een knapperend haardvuur op de gasten te wachten, maar een bezoekje aan de wellness met panoramasauna en infinitypool behoort ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor een heerlijk diner met alle gasten en een gezellig feestje. Willen jullie er een trouwweekend van maken? Het is mogelijk om samen met 60 gasten te blijven overnachten!

Scandinavische winter bruiloft

Fotocredits: Fräulein Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *