Heel wat bruidsparen kiezen er traditiegetrouw voor om een bruidstaart aan te snijden tijdens hun trouwdag. Zo´n bruidstaart ziet er niet alleen prachtig uit, als het goed is smaakt hij ook heerlijk. Er zijn namelijk heel wat lekkere smaken die jullie kunnen kiezen.

Van buiten ziet een bruidstaart er indrukwekkend uit, maar ook de binnenkant is belangrijk. De vulling van de taart bepaalt de smaak. Gaan jullie voor een lichte, frisse taart of juist voor een machtige, maar minstens zo lekkere bruidstaart?

Taarten proeverij

Het uitkiezen van een bruidstaart is het ideale excuus om allerlei lekkere soorten taarten te proeven. Tijdens een speciale taarten proeverij kunnen jullie een keuze maken uit al die heerlijke smaakjes. Je krijgt verschillende soorten voorgeschoteld en kunt zo proeven welke smaken jullie het lekkerst vinden.

Verschillende smaken

De bruidstaart wordt over het algemeen gemaakt van cake en twee soorten vulling. Deze vulling bestaat meestal uit een laagje jam of vers fruit met een laagje crème of room.

Vanille is de meest gebruikte smaak voor het biscuit waar de bruidstaart van is gemaakt. Dit kun je goed combineren met een vulling van frambozen, aardbeien of chocolade. Willen jullie een frisse en luchtige bruidstaart? Dan is een vulling van citroencrème een goed idee. Champagne is ook een lekkere smaak voor een lichte, zomerse taart. Lijkt een zwaardere bruidstaart jullie juist lekker? Dan kun je kiezen voor chocolade in combinatie met karamel.

Bruidstaart met meerdere smaken

Fotocredits: Milly´s Kitchen

Koelen van de bruidstaart

Let er bij het kiezen van de vulling wel op dat de bruidstaart een tijdje buiten de koelkast moet kunnen staan. Het kan soms even duren voor hij wordt opgediend en het zou toch jammer zijn wanneer de vulling zuur gaat smaken of de slagroom volledig in elkaar zakt.

Kunnen jullie niet kiezen?

Zijn er meerdere smaken die jullie wel erg lekker vinden? Of wil je de gasten wat keuze geven? Dan kun je de verschillende lagen van de bruidstaart ook in verschillende smaken laten maken. Zo is er van alles wat en kunnen de gasten zelf kiezen welke smaak ze nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *