Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet. We lopen dag en nacht met onze smartphone rond en delen alles via Instagram, Facebook en WhatsApp. Op bruiloften kan dat nog wel eens voor problemen zorgen. Het is daarom verstandig om hier van tevoren over na te denken. Willen jullie wel of geen social media op jullie bruiloft? 

Er zijn natuurlijk nadelen te bedenken van het gebruik van social media op jullie trouwdag, maar er zitten ook zeker voordelen aan verbonden. Het maakt dan ook niet veel uit wat jullie kiezen, als jullie er vooraf maar goed over hebben nagedacht. Wij geven je vast wat punten die je in de overwegingen mee kunt nemen:

Smartphones en social media

Een groot deel van jullie gasten heeft ongetwijfeld een smartphone op zak waar de nodige foto´s mee worden gemaakt. Voor je het weet verschijnen er foto´s van jullie bruiloft op social media zonder dat je ze zelf gezien hebt. Niet iedereen kan het waarderen als er plotseling allerlei foto´s op het internet zwerven en sommige bruidsparen vinden het bijvoorbeeld fijn om zelf als eerste een foto te plaatsen. Hoe jullie hier ook over denken, het is altijd slim om dit vooraf met de gasten te bespreken.

Alleen foto´s van de fotograaf

Een andere reden waarom het vervelend kan zijn dat gasten zelf foto´s maken, is omdat ze de fotograaf er mee in de weg kunnen lopen. Wil je voorkomen dat op elke trouwfoto ook een aantal gasten met hun mobiel in hun handen staat? Dan kun je van te voren duidelijk aangeven dat jullie een goede fotograaf hebben ingehuurd en de gasten verzoeken hun smartphone hier niet voor te gebruiken. Dit kun je vooraf via de uitnodigingen duidelijk maken of op de trouwdag zelf. Zet bijvoorbeeld een mooi bord neer met een leuke tekst of vraag aan de ceremoniemeester of ze de gasten op de hoogte wil brengen van jullie wensen.

Foto´s via de gasten verzamelen

Het kan echter ook heel leuk zijn om juist wel gebruik te maken van social media op jullie bruiloft. Op deze manier krijgen jullie namelijk allerlei soorten foto´s van de bruiloft. Misschien niet van de beste kwaliteit, maar wel erg leuk als herinnering. Vraag de gasten bijvoorbeeld om een bepaalde hashtag te gebruiken wanneer ze iets op social media plaatsen. Op deze manier heb je vanzelf heel wat (vaak spontane) foto´s van jullie trouwdag.

Smartphones op de trouwfoto´s

Overigens kun je al die smartphones ook gebruiken als leuke toevoeging voor de trouwfoto´s. Vraag je fotograaf om foto´s te maken wanneer jullie een selfie maken of maak een foto´s van de foto op je telefoon. Dit levert een leuk effect op!

Verder lezen: De perfecte bruiloft selfie maak je met deze tips

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *