Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet. We lopen dag en nacht met onze smartphone rond en delen alles via Facebook, Twitter en Instagram. Op bruiloften kan dat nog wel eens voor problemen zorgen. Het is daarom verstandig om hier van tevoren over na te denken. Willen jullie wel of geen social media op jullie bruiloft? 

Er zijn natuurlijk nadelen te bedenken van het gebruik van social media op jullie trouwdag, maar er zitten ook zeker voordelen aan. Zorg in ieder geval dat jullie vooraf weten wat jullie graag willen op jullie bruiloft! Wij geven je vast wat punten om over na te denken:

Smartphones en social media

Een groot deel van jullie gasten heeft ongetwijfeld een smartphone op zak waar de nodige foto´s mee worden gemaakt. Voor je het weet verschijnen er foto´s van jullie bruiloft op social media zonder dat je ze zelf gezien hebt. Niet iedereen kan het waarderen als er plotseling allerlei foto´s op het internet zwerven en sommige bruidsparen vinden het bijvoorbeeld fijn om zelf als eerste een foto te plaatsen. Hoe jullie hier ook over denken, het is altijd slim om dit vooraf met de gasten te bespreken.

Alleen foto´s door de fotograaf

Een andere reden waarom het vervelend kan zijn dat gasten zelf foto´s maken, is omdat ze de fotograaf er mee in de weg kunnen lopen. Wil je niet dat gasten foto´s maken? Dan kun je van te voren duidelijk aangeven dat jullie een fotograaf hebben ingehuurd en de gasten verzoeken hun smartphone hier niet voor te gebruiken.

Foto´s van gasten verzamelen

Het kan echter ook heel leuk zijn om juist wel gebruik te maken van social media op jullie bruiloft. Vraag de gasten bijvoorbeeld om een bepaalde hashtag te gebruiken wanneer ze iets op social media plaatsen. Op deze manier heb je vanzelf heel wat (vaak spontane) foto´s van jullie trouwdag.

Smartphones op de trouwfoto´s

Overigens kun je al die smartphones ook gebruiken als leuke toevoeging op de trouwfoto´s. Vraag je fotograaf om foto´s te maken wanneer jullie een selfie maken of maak een foto´s van de foto op je telefoon. Dit levert een leuk effect op!

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *