Het opstellen van een gastenlijst voor de bruiloft is best lastig. Waarschijnlijk hebben jullie allebei familieleden die jullie uitnodigen, maar ook verschillende vriendengroepen en kennissen. Denk bijvoorbeeld aan jeugdvrienden, buren, collega´s en vrienden van verenigingen of sportclubs. Misschien zijn er ook gasten die helemaal alleen naar jullie bruiloft komen. Hoe zorg je er dan voor dat de gasten elkaar leren kennen?

Natuurlijk wil je dat jullie gasten een gezellige dag hebben en zich vermaken op jullie bruiloft. Wanneer je meerdere mensen uit dezelfde vriendengroep uitnodigt, gaat dat waarschijnlijk wel lukken. Toch zijn er ook altijd gasten die bijna geen bekenden hebben op de bruiloft. In dat geval is het leuk als de gasten elkaar leren kennen. Dit kun je doen door het spelen van een klein spelletje.

Zoek de gast die…

Het is altijd leuk om voor wat vermaak voor de gasten te zorgen. Zo hebben ze wat te doen wanneer jullie de trouwfoto´s maken of wanneer ze moeten wachten tot het diner klaar is. Met het spelletje ´zoek de gast die…´ leren ze daarnaast ook nog wat andere gasten kennen.

Het spel werkt als volgt: Alle gasten krijgen aan het begin van de bruiloft een lijstje waarop staat ´Zoek de gast die…´. Vervolgens worden er verschillende soorten gasten genoemd, zoals de gast die de bruid het langst kent of de gast die nog nooit eerder op een bruiloft is geweest. Om er achter te komen wie dit zijn, moeten de gasten met elkaar in gesprek. Wanneer ze iemand hebben gevonden, kunnen ze de naam van die persoon op de puntjes schrijven.

Gasten elkaar leren kennen met ´Zoek de gast die...´

Maak er een wedstrijdje van

Nog leuker is het om een wedstrijdelement aan het spel te koppelen. Je kunt een prijsje bedenken voor degene die als eerst alle gasten op de lijst gevonden heeft. Dit kan een klein cadeautje zijn, een etentje bij jullie thuis in de weken na de bruiloft of een beloning op de bruiloft zelf, zoals een dans met de bruid of bruidegom. Jullie zouden ook aan het einde van de dag alle blaadjes in kunnen laten leveren en een prijs verloten onder alle volledig ingevulde formulieren.

Gratis printable

Je kunt zelf een aantal leuke ideeën bedenken voor dit spel, maar je kunt ook gebruik maken van onze gratis printable. Dit kun je doen door ´Zoek de gast die…´ via de link hieronder te downloaden en uit te printen voor alle gasten. Dit levert vast een aantal leuke gesprekken op!

Download: Zoek de gast die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *