5 Spelletjes voor de gasten op jullie bruiloft

Na de ceremonie is het tijd voor de felicitaties, champagne en een stukje taart. Als bruidspaar zullen jullie het ongetwijfeld erg druk hebben, maar de gasten kunnen misschien wel wat vermaak gebruiken. Zeker als er veel kinderen op de bruiloft komen, is het leuk om voor spelletjes te zorgen.

Organiseren jullie een buiten bruiloft in jullie eigen tuin? Of maken jullie er misschien zelfs een compleet trouwweekend van?  Dan is dat de perfecte gelegenheid voor wat ouderwetse spelletjes!

Verschillende soorten spelletjes

Er zijn heel wat leuke spelletjes die je neer kunt zetten voor je gasten. Wat dacht je bijvoorbeeld van blikgooien, een skippyballenrace, croquet, de grote versie van Jenga of Minute to Win It? Het zijn simpele spellen die iedereen begrijpt en waar iedereen gemakkelijk aan mee kan doen.

Blikgooien

Van te voren zorg je dat alle materialen aanwezig zijn. Veel dingen kun je zelf maken. Voor het blikgooien hoef je bijvoorbeeld alleen maar wat blikken te sparen die je zelf kunt beplakken. Je kunt ze in de themakleuren van de bruiloft decoreren, maar het is ook leuk om foto´s van jullie of van de gasten te gebruiken.

Minute to Win It

Voor Minute to Win It kun je leuke voorbeelden op YouTube zoeken. Kies zelf een aantal opdrachten uit, zorg dat de gasten de tijd bij kunnen houden en alle materialen hebben die ze moeten gebruiken.

Skippybal race

De skippyballen zou je ook bij het thema van jullie bruiloft aan kunnen laten sluiten. Koop de juiste kleur en schrijf of teken er eventueel nog iets op met een goede zwarte stift. Zorg er wel voor dat dit niet af kan geven, je wilt niet hebben dat de nette kleding van je gasten verpest wordt.

Croquet

Croquet kun je misschien goedkoop op de kop tikken via Marktplaats of een tweedehandswinkel. Je kunt de stokken met washitape beplakken om voor de juiste kleuren te zorgen.

Jenga

Een groot Jengaspel kun je gewoon via internet bestellen, maar dit is best prijzig. Als je een beetje handig bent, kun je het natuurlijk ook zelf maken van hout. Aan het einde van de dag kun je alle gasten een berichtje op een van de Jengastenen laten schrijven, zo heb je meteen een gastenboek!

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *