Statafels kunnen natuurlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Tijdens de receptie en het trouwfeest zijn ze ideaal om te gebruiken. Wanneer je statafels huurt, worden ze vaak met een hoes als decoratie geleverd. Deze hoes is over het algemeen vrij simpel, dus hebben wij wat ideeën voor je verzameld om de statafels nog mooier te decoreren! 

Statafels zijn fijn voor de gasten om even rustig een drankje te kunnen drinken en gezellig te kunnen kletsen, zonder dat ze meteen aan de kant moeten gaan zitten. Perfect voor gasten die (even) niet willen dansen, maar wel onderdeel van het feest willen zijn. Voor de sfeer van jullie locatie is het leuk om de statafels extra mooi aan te kleden. Op deze 3 manieren kunnen jullie voor mooie decoratie zorgen:

Lichtjes voor tijdens het trouwfeest

Overdag heb je nog niet zo veel aan deze vorm van decoratie, maar ´s avonds is het extra bijzonder. Door lichtjes onder de stof van de statafel te bevestigen, zorg je voor heel veel sfeer. Dit geeft een sprookjesachtig effect! Handige tip: Kies voor lichtjes op batterijen zodat je je niet druk hoeft te maken over een stopcontact in de buurt.

Vastbinden met groen

Vaak wordt er gebruik gemaakt van lint om de stof rondom de statafel te binden, maar je kunt hier ook andere materialen voor gebruiken. Een slinger van groene blaadjes met eventueel wat bloemen staat bijvoorbeeld prachtig. Je kunt je bloemist hierbij om hulp vragen, of gaan voor de neppe variant.

Centerpieces op de statafels

Tot slot kun je ook op de statafels wat opvallende centerpieces neerzetten zodat daar meteen de aandacht naartoe wordt getrokken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi bloemstuk? Let er wel op dat de centerpieces niet te hoog worden. Het zou jammer zijn als de gasten elkaar niet meer kunnen zien!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *