Een bruiloft plannen brengt over het algemeen heel wat stress met zich mee. Je zou niet de eerste bruid zijn die het even allemaal niet meer ziet zitten omdat de druk te hoog wordt. Zonde, want de maanden waarin je naar de trouwdag toewerkt zouden juist zo leuk moeten zijn. Met deze tips voorkom je de stress!

Het kost flink wat tijd om een bruiloft te plannen. Zelfs als jullie maanden tevoren zijn begonnen, kan het zijn dat je op een gegeven moment het gevoel hebt dat er nog te veel moet gebeuren. Probeer rustig te blijven en neem de volgende tips mee om de stress te verminderen:

Een goede planning

Een goede planning is heel belangrijk om stress te voorkomen. Zo heb je namelijk een duidelijk overzicht van wat je wanneer moet doen en weet je precies of je op moet schieten of juist nog ruim de tijd hebt. Een checklist kan hierbij handig van pas komen. Op deze manier vergeet je in ieder geval niets!

Ontspan momentjes

Je bent snel geneigd al je weekenden vol te plannen met dingen voor de bruiloft, maar wat momentjes van ontspanning zijn ook erg belangrijk. Plan voldoende me-time in om lekker tot rust te komen. Ga bijvoorbeeld in bad een warm met een goed boek en een wijntje er bij, boek een heerlijke massage of ga een dagje naar de sauna om te ontspannen.

Stress voorkomen

Fotocredits: Etsy

Geef werk uit handen

Natuurlijk wil je dat alles goed geregeld is op jullie bruiloft en het is heel verleidelijk om alle taken zelf op je te nemen, maar dat zorgt uiteindelijk niet voor het beste resultaat. Wees niet bang om werk uit handen te geven. Vraag bijvoorbeeld aan vriendinnen of ze komen helpen of boek een weddingplanner.

Een bruiloft hoeft niet perfect te zijn

Een bruiloft is nooit perfect, er gaat altijd wel iets anders dan je gedacht had van tevoren. Is dat erg? Welnee! Meestal merken de gasten het niet eens en anders kunnen jullie er achteraf vast om lachen. Zorg dat je een bruidstas bij je hebt om alle kleine probleempjes te verhelpen en laat de zorgen daarna los. Meer kun je immers niet doen!

Andere redenen tot stress

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere redenen voor stress te bedenken. Misschien probeert jullie familie zich overal mee te bemoeien of lukt het maar niet om die paar extra kilo voor de bruiloft kwijt te raken. Wat de reden voor de stress ook is, bedenk altijd waar jullie bruiloft om gaat, namelijk de liefde die jullie voor elkaar hebben. Uiteindelijk is toch het aller belangrijkste dat jullie straks officieel man en vrouw zijn? Probeer de bijzaken los te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *