Sushi bruidstaart

Fotocredits: We Heart It (links) Anouschka Rokebrand Photography (rechts)

Sushi bruidstaart voor de echte sushi liefhebbers

Traditioneel wordt een bruidstaart gemaakt van cake met verschillende zoete lagen. Als je niet zo´n zoetekauw bent, zijn er echter ook genoeg alternatieven te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sushi bruidstaart? Deze bijzondere taart zou elke sushi liefhebber op haar bruiloft moeten hebben!

Een sushi bruidstaart bestaat net als een gewone bruidstaart uit verschillende lagen. Deze lagen zijn alleen niet van cake gemaakt, maar van rijst, groenten, vis en vlees. Keuze genoeg en ideaal als je meer van hartig dan van zoet houdt. De droom van elke sushi liefhebber!

Sushi bruidstaart

Het leuke aan een sushi bruidstaart is dat de gasten zelf hun favoriete sushi stukjes kunnen pakken. Je kunt immers voor alle lagen van de bruidstaart weer andere sushi gebruiken. Maak een combinatie van sushi met vis, vlees en groenten. Op deze manier kan iedereen iets vinden wat hij lekker vindt en is er ook genoeg keuze voor vegetariërs.

Zorg dat alle gasten stokjes en een bordje krijgen zodat ze zelf wat van jullie sushi bruidstaart af kunnen halen. Het is natuurlijk helemaal leuk wanneer jullie speciale stokjes laten maken met jullie namen en trouwdatum er in. Zo hebben de gasten meteen een mooie herinnering aan jullie bruiloft die ze mee naar huis kunnen nemen als bedankje. Natuurlijk is een sushi bruidstaart niet af zonder wasabi en sojasaus. Dit kun je in kleine bakjes rondom de taart zetten of over de (sta)tafels verspreiden.

Enthousiast geworden van het idee? Een sushi bruidstaart bestel je niet net zoals een traditionele bruidstaart bij een patisserie. Informeer in plaats daarvan eens bij een cateringsbedrijf of zij een sushi taart samen kunnen stellen.

Sushi hapjes

Vind je een sushi bruidstaart wat ingewikkeld, maar zou je wel graag iets met sushi willen doen op jullie bruiloft? Dan zou je ook gewoon sushi hapjes rond kunnen laten brengen. Dit is erg lekker als tussendoortje, bijvoorbeeld tijdens de receptie of het trouwfeest. Vergeet ook hierbij niet om kleine bakjes met wasabi en sojasaus neer te zetten waar de gasten hun sushi in kunnen dopen.

Andere bruidstaart alternatieven

Wist je dat er nog veel meer alternatieven te bedenken zijn voor de traditionele bruidstaart? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *