De mooiste tafeldecoratie ideeën voor jullie bruiloft

Het diner is een bijzonder onderdeel van jullie bruiloft. De meeste bruidsparen kiezen voor een huwelijksdiner met een selecte groep vrienden en familie. Dit diner is een intiem moment waarop jullie even kunnen ontspannen met de meest belangrijke mensen uit jullie leven. Het is dan leuk als de tafels waar jullie aan zitten mooi gedekt zijn. Daarom hebben wij wat leuke ideeën voor de tafeldecoratie op jullie bruiloft!

Een chic gedekte tafel ziet er altijd prachtig uit en draagt bij aan de sfeer van jullie bruiloft. Goede decoratie is dan ook essentieel voor jullie huwelijksdiner. Er zijn heel wat manieren om de tafels van decoratie te voorzien. Wij hebben de tofste tafeldecoratie ideeën voor je op een rijtje gezet!

Centerpieces als tafeldecoratie voor jullie bruiloft

Centerpieces zijn decoratie voor in het midden van de tafel. Vaak staat er om de paar borden een centerpiece op tafel die voor wat extra sfeer zorgt. Centerpieces bevatten meestal bloemen, maar ook met kaarsjes of andere tafeldecoratie kun je een mooi centerpiece maken. Je kunt centerpieces bestellen bij de bloemist of bij een bruiloft stylist die de decoratie voor jullie bruiloft regelt. Als je een beetje creatief bent, is het echter veel leuker om je eigen centerpieces te maken. Op internet zijn allerlei leuke DIY ideeën te vinden. Wanneer je op zoek gaat naar goedkope materialen hoeft deze tafeldecoratie bovendien niet veel geld te kosten. Zo kun je weer wat besparen!

Bloemen en kaarsen als decoratie op tafel

Bloemen kunnen niet ontbreken op jullie bruiloft. Niet alleen in de centerpieces, maar ook voor de rest van de tafeldecoratie kun je gebruik maken van een paar vrolijk gekleurde bloemen. Zet bijvoorbeeld kleine vaasjes neer met bloemen of leg ze los op tafel neer. Ook met groene takken kun je veel leuke dingen doen. Zo kan het mooi zijn om een groene slinger over het midden van de tafel heen te leggen. Wanneer jullie in de wintermaanden trouwen, is het leuk om kaarsen toe te voegen. Ze zorgen meteen voor een knusse en warme sfeer. Zorg dat er verschillende kaarsjes verspreid over de tafels staan voor een mooi effect.

Stoeldecoratie voor jullie bruiloft

Het is niet nodig om veel aan de stoelen te doen bij jullie bruiloft diner, maar het is wel leuk als de stoelen van de bruid en bruidegom een beetje opvallen. Regel daarom jullie eigen stoeldecoratie, bijvoorbeeld met een leuk bordje, wat bloemen en lint of stof. Zo kan iedereen zien waar de bruid en bruidegom komen te zitten!

Stoeldecoratie bruid en bruidegom

Fotocredits: Etsy

Bordjes voor de tafelschikking

Hebben jullie een tafelschikking gemaakt voor het huwelijksdiner? Dan is het handig als alle gasten weten waar ze plaats kunnen nemen. Hiervoor kun je stijlvolle naamkaartjes maken met sierlijke letters. Dit kun je combineren met een menukaartje waarop de gasten kunnen zien wat ze die avond te eten krijgen. Niet alleen is dit heel praktisch, ook ziet het er chic uit!

Tafeldecoratie bruiloft ideeën

Zoals je misschien inmiddels wel door hebt, is er heel wat mogelijk op het gebied van tafeldecoratie. Het is dan ook belangrijk om een stijl te kiezen die goed bij jullie en het thema van jullie bruiloft past. Daarnaast is het slim om naar de mogelijkheden te kijken die passen bij het budget. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben een aantal prachtige tafeldecoratie ideeën verzameld. Vergeet niet om je favoriete voorbeelden op te slaan op je Pinterest bord zodat je ze later gemakkelijk terug kunt vinden!

Tafeldecoratie met ballonnen

Fotograaf: Wild Tide Weddings via Whimsical Wonderland Weddings

Tafeldecoratie bruiloft diner

Fotograaf: Plum & Oak Photo via Ruffled

Tafeldecoratie blauw met kaarsen

Fotocredits: @Weddings.with.jana

Goedkope tafeldecoratie voor jullie bruiloft

Tafeldecoratie voor jullie bruiloft kan best duur zijn, zeker wanneer jullie de decoratie voor meerdere tafels moeten verzorgen. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om goedkope tafeldecoratie te regelen. Het is sowieso slim om zoveel mogelijk zelf te maken. Met goedkope materialen kun je veel leuke dingen doen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij de Action, Hema of IKEA. Je zou ook een bezoekje aan de kringloopwinkel kunnen brengen om te kijken of ze daar nog geschikte spullen hebben. Tot slot is het mogelijk om de tafeldecoratie voor jullie bruiloft te huren. Zo kun je bijvoorbeeld voor weinig geld mooie borden, tafellakens of servetten regelen. Doordat je het huurt blijven de kosten binnen de perken. Bovendien zit je achteraf niet met een hele lading spullen die je toch niet meer gaat gebruiken. Wel zo duurzaam!

Niet alleen de tafeldecoratie, maar ook alle andere decoratie op jullie bruiloft is ontzettend belangrijk voor de juiste sfeer. Je kunt daarom gebruik maken van onze handige bruiloft decoratie checklist. In deze checklist staat alle decoratie die je nodig hebt. Je kunt hem bovendien aanvullen met jullie eigen wensen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *