Thema bruiloft: Delfts blauw

Zit er een rasechte Hollander in jou verscholen? Of heb je gewoon een zwak voor Delfts blauw? Het is een bijzonder thema voor jullie bruiloft, waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Toch kun je er heel wat leuke dingen mee doen!

De kleur Delfts blauw op jullie bruiloft? Je komt heel wat verder dan alleen servies! De uitnodigingen kun je in stijl maken, maar ook het boeket en zelfs de jurk kun je aanpassen aan het thema. Wit en blauw zijn de hoofdkleuren, met wat typisch Nederlandse details. Op deze manier kun je heel jullie bruiloft decoreren in Hollandse stijl.

Blauw bruidsboeket

Blauwe bloemen zijn lastig te vinden, maar ze zijn er wel. Een andere manier om het Delfts blauw toe te voegen aan jouw bruidsboeket is door gebruik te maken van een paar mooie witte tulpen met een blauw lint of een ander blauw detail. Natuurlijk kun je ook bloemen neerzetten in Delfts blauwe vazen.

Delfts blauw in de details

Thema´s zijn vooral krachtig wanneer ze doorgevoerd worden in de details. Wat dacht je bijvoorbeeld van de naamkaartjes bij het diner? De decoratie tijdens de ceremonie? Of de accessoires van de bruid en bruidegom?

Stroopwafel bruidstaart

Het thema komt natuurlijk ook terug in jullie bruidstaart. Je kunt een grote witte taart laten maken met een blauwe opdruk of schattige oud-Hollandse poppetjes er op, maar je kunt ook kiezen voor meerdere kleinere taarten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke stroopwafeltaart?

Kleding

En tot slot de kleding tijdens bruiloften. Een complete bruidsjurk in het Delfts blauw is misschien wat overdreven (al is het zeker origineel!), maar het kan ook iets minder extreem. Zo zijn de jurkjes van de bruidsmeisjes wel erg geschikt voor dit thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *