Thema bruiloft: Wilde Westen

Zijn jullie op zoek naar een stoer thema voor jullie bruiloft? Wat dacht je van het Wilde Westen? Zeker wanneer jullie in het buitenland trouwen, kan dit een erg leuk thema zijn. Maar ook in Nederland kun je hier genoeg leuke dingen mee verzinnen!

Een Wilde Westen bruiloft kun je het beste buiten plaats laten vinden. Wonen jullie op een boerderij met een groot stuk land? Dan is het zelfs mogelijk dat jullie thuis trouwen. Anders zijn er vast locaties in de buurt waar dit mogelijk is. Eigenlijk heb je alleen een groot stuk land nodig waar je alles op kwijt kunt en wellicht een mooie oude schuur.

Wilde Westen decoratie

Je kunt de locatie decoreren met stro, houten tonnen (leuk om te gebruiken als statafels), kleine Wilde Westen attributen en natuurlijk bloemen. Wanneer het feest ´s avonds buiten plaatsvindt, is het leuk om hier ook lichtjes op te hangen.

Wilde Westen decoratie

Fotograaf: Brooke Merrill via Style Me Pretty

Bruidstaart

Bij een Wilde Westen thema hoort natuurlijk ook een mooie bruidstaart. Eigenlijk volstaat een simpele witte bruidstaart al, je kunt hem tenslotte op allerlei manieren decoreren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een witte taart met een hoefijzer als taarttopper?

Cowboylaarzen

En dan misschien nog wel de belangrijkste reden om voor een Wilde Westen bruiloft te gaan: je kunt een paar prachtige cowboylaarzen aan onder je trouwjurk. Ze staan ontzettend stoer, zijn origineel en lopen bovendien een stuk lekkerder dan wanneer je een paar sexy, maar oh zo pijnlijke hoge hakken onder je voeten hebt. Cowboylaarzen staan ook erg leuk bij je bruidsmeisjes. Vergeet hier geen leuke foto´s van te laten maken!

Reacties (2)
 1. erg leuk, maar ik kan niet zo makkelijk een locatie vinden met een grote tuin waarbij je zelf alles mag verzorgen zoals de aankleding en catering. Wellicht dat jullie wat locaties wete1n? (maw eigenlijk een mooie tuin zonder allerlei verplichtingenvan catering en decoratie afname)

  • Hallo Eva,

   Het is inderdaad best lastig om een trouwlocatie te vinden waar je alles zelf mag regelen, tenslotte wil de locatie zelf ook aan de catering en decoratie verdienen. Er zijn zeker wel locaties waarbij dit mogelijk is, maar ik weet niet of dit precies is wat je zoekt. Bij de Pollepleats (zie deze blog die vandaag online is gekomen: ‘trouwlocatie de pollepleats’) hoef je bijvoorbeeld alleen de boerderij en het bijbehorende stuk land te huren en kun je zelf catering regelen in de professionele keuken. Het decoreren van de locatie kun je ook zelf doen. Het gaat hierbij echter wel om een heel moderne boerderij.

   Je zou eventueel ook naar een locatie kunnen zoeken die niet officieel geregistreerd staat als trouwlocatie, dit is vaak goedkoper. Informeer bijvoorbeeld eens bij een boer in de buurt met een groot stuk land. De decoratie zal in dat geval veel voorbereiding kosten, maar dan heb je wel alles precies zoals je het zelf wilt.

   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *