Persoonlijke boodschap voor het bruidspaar achterlaten

Fotograaf: Anouk Wubs

10 Tips voor het huren van een photobooth op jullie bruiloft

Komt er een professionele trouwfotograaf om jullie bruiloft vast te leggen? Hartstikke fijn! Maar daarnaast is het ook leuk om wat foto’s van de gasten zelf te hebben. Met een photobooth verzorg je een leuke vorm van entertainment voor de gasten en heb je meteen een tastbare herinnering aan jullie bruiloft. Deze 10 tips helpen je om de beste photobooth te boeken voor jullie bruiloft! 

Een photobooth zorgt voor heel wat plezier op jullie bruiloft. Voor de gasten is het leuk om foto’s te maken in dit fotohokje en jullie als bruidspaar kunnen van het resultaat genieten. Wil je een leuke photobooth huren voor jullie bruiloft? Dan kun je deze tips vast goed gebruiken!

Tip 1: Een goed begin is het halve werk!

Bij een bruiloft is het altijd belangrijk om op tijd te beginnen met de planning. Dit geldt ook voor het boeken van een photobooth. Wacht niet te lang, maar zorg dat je op tijd je reservering maakt. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is voor jullie bruiloft.

Tip 2: Kijk goed naar de inhoud van het pakket dat je huurt

Ben je benieuwd naar de kosten van de photobooth voor jullie bruiloft? Informeer dan ook naar de inhoud van het aangeboden pakket. Check bijvoorbeeld even hoe het zit met reiskosten, een begeleidende host en onbeperkt printen van foto’s. Soms zitten hier namelijk extra kosten aan verbonden. Ook aanvullende opties zoals het maken van een gastenboek of de foto’s verzamelen in een online galerij kunnen de prijs verhogen.

Bruiloft gasten bij de photobooth

Fotograaf: Mon et Mine

Tip 3: Leg momenten vast in foto en video

Een toffe extra optie die enkele verhuurders aanbieden, is de mogelijkheid om video’s te maken. Je gasten kunnen zelf kiezen tussen het maken van een foto of het opnemen van een persoonlijke videoboodschap. Zo hebben jullie aan het eind van de avond een galerij met foto’s én video’s. Heerlijk om later nog eens samen terug te kunnen kijken!

Tip 4: Huur een photobooth die jij mooi vindt

Een photobooth die er tof uitziet kan een echte eyecatcher zijn op jullie bruiloft! De aankleding van jullie fotohokje draagt bij aan de sfeer van het trouwfeest. Kies daarom een extra mooi exemplaar uit of ga voor een photobooth die jullie kunnen personaliseren.

Tip 5: Ga voor gepersonaliseerde fotoprints

Wil je een fotoprint met naast jullie namen en de trouwdatum ook andere unieke elementen? Bijvoorbeeld de bloemen uit jullie trouwkaart, het handschrift van een dierbare of zelfs een foto van jullie als bruidspaar? Kies voor een creatief bedrijf! Vaak kun je op de website eerder gedane projecten terugvinden, maar er is veel meer mogelijk. Designers kunnen veel inspiratie en creativiteit bieden om al jouw wensen werkelijkheid te laten worden. Zo zorg je voor een persoonlijke toevoeging aan de fotostripjes.

Tip 6: Combineer de photobooth met een bruiloft gastenboek

Om nog lang na te kunnen genieten van jullie trouwdag, kan een gastenboek de perfecte aanvulling bij de photobooth zijn. Laat de gasten één fotoprint meenemen en één fotoprint in het gastenboek plakken. De verzameling van gezellige foto’s met handgeschreven boodschappen is een unieke en tastbare herinnering aan de mooiste dag van jullie leven!

Tip 7: Leg props klaar om te gebruiken

Met props maak je de foto’s nog wat gezelliger. Je kunt vaak een pakket met toffe props bij de photobooth huren. Check wel even wat de kwaliteit van deze props is. Gaat het alleen om kartonnen props op een satéprikker? Dan is het wellicht goedkoper als jullie hier zelf iets voor regelen. Er zijn echter ook bedrijven die flink uitpakken en voor unieke props zorgen bij jullie photobooth.

Tip 8: Plaats de photobooth op een geschikte locatie

De meest geschikte locatie om een photobooth te plaatsen, is goed in het zicht en gemakkelijk te bereiken voor iedereen. Afhankelijk van de feestlocatie kan dit bijvoorbeeld bij binnenkomst, naast de dansvloer, tegenover de bar of links van de cadeautafel zijn.

Tip 9: Speel hét ultieme photobooth spel

Voeg een spelelement toe aan de photobooth om er nog meer plezier en gekke foto’s uit te halen. Laat de leukste, grappigste of origineelste foto winnen en beloon deze met een prijs of medaille! Wedden dat jullie gasten fanatiek de photobooth in duiken?

Tip 10: Geniet als bruidspaar zelf ook van de photobooth!

“Oh is het al zo laat?!” Op het feest zijn jullie volop aan het proosten, dansen en socializen, maar neem tussen alle drukte door ook even de tijd om los te gaan voor de camera. Wanneer jullie dit aan het begin van de avond doen, brengen jullie de sfeer er direct in en zullen andere gasten snel volgen. Daarnaast mag een fotoprint van jullie als bruidspaar natuurlijk niet ontbreken!

Photobooth vergelijken

Hebben jullie verschillende aanbieders op het oog waar jullie de photobooth willen huren? Dan is het tijd om de photobooth opties met elkaar te vergelijken. Maak hierbij gebruik van de bovenstaande tips en kijk wat de verschillende opties zijn die de bedrijven aanbieden. Zo weet je zeker dat je een geschikte photobooth voor jullie bruiloft huurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *