Heb je al nagedacht over de kleuren van jullie bruiloft? Door gebruik te maken van de juiste kleuren kun je een fijne sfeer creëren. Sommige bruiden nemen het kleurenthema echter iets té serieus. Met deze tips maak je wel de juiste keuze voor jullie bruiloft! 

Het bepalen van de kleuren voor jullie bruiloft kan erg leuk zijn, maar soms ook best lastig. Want hoe kies je een kleur die perfect bij jullie past? En lukt het dan ook om de juiste decoratie te vinden? Met deze tips voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van jullie kleurenthema.

Kies een kleurenpalet met meerdere kleuren

Veel bruidsparen denken aan één of twee themakleuren voor hun bruiloft, maar het is juist aan te raden om voor een kleurenpalet te gaan met zo´n vier of vijf verschillende kleuren. Het is namelijk niet alleen lastig om alles in precies dezelfde kleur te kunnen vinden, hierdoor ziet jullie bruiloft er ook al snel veel te gemaakt uit. Maak daarom een kleurenpalet met meerdere kleuren die goed bij elkaar passen. Zo hebben jullie genoeg keuze en kunnen jullie veel verschillende combinaties maken!

Probeer niet te veel te matchen

Eigenlijk is dit een tip in hetzelfde straatje; probeer niet te veel met elkaar te matchen. Niet alle kleuren op jullie bruiloft hoeven perfect bij elkaar te passen. Wanneer je hier te veel moeite voor doet, zal dit uiteindelijk ook zichtbaar zijn in het eindresultaat. Zorg dat verschillende tinten goed met elkaar te combineren zijn, maar maak je niet druk als de stropdas van de bruidegom niet precies dezelfde kleur heeft als jouw schoenen. In dat geval kun je misschien beter voor een andere kleur uit het kleurenpalet gaan.

Zorg voor de juiste combinaties

Natuurlijk is het wel belangrijk dat alle kleuren die jullie op de bruiloft gebruiken goed bij elkaar passen. Zorg daarom voor mooie combinaties en voorkom bijvoorbeeld dat je pastelkleuren met hele felle kleuren mengt. Hierdoor zullen de pastelkleuren nauwelijks meer opvallen en flets afsteken naast de fellere tinten. Speur het internet af naar voorbeeld bruiloften om te kijken welke kleurencombinaties zij gebruikt hebben. Zo kun je vast wat inspiratie opdoen!

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *