Fotograaf: Mon et Mine

5 Tips om goed op de trouwfoto´s te staan

De foto´s die gemaakt worden op jullie bruiloft zijn ontzettend belangrijk. Deze trouwfoto´s zul je immers nog jarenlang met veel plezier bekijken. Als je er goed op staat tenminste! Het zou vervelend zijn als je je achteraf zit te ergeren aan je neppe lach en driedubbele onderkin die op elke foto zichtbaar is. Met deze tips weet je gelukkig zeker dat je goed op de trouwfoto´s komt te staan!

Natuurlijk wil je er prachtig uitzien tijdens jullie bruiloft en ook op de trouwfoto´s wil je dit terugzien. Je wilt dan ook voorkomen dat de foto´s achteraf toch wat minder flatteus blijken dan gedacht. Daarom hebben wij wat handige tips voor je waarmee de trouwfoto´s extra mooi zullen worden!

#1. Boek een goede trouwfotograaf

De eerste tip is misschien een beetje flauw, maar voor goede trouwfoto´s heb je echt een goede trouwfotograaf nodig. Er zijn nog steeds veel bruidsparen die op de kosten van de fotograaf proberen te besparen en dat zie je terug in de kwaliteit. Een goede trouwfotograaf weet jou op de juiste momenten vast te leggen zonder dat dit geforceerd gaat. Een ervaren fotograaf doet dit zonder veel moeite, waardoor jij je niet druk hoeft te maken over de trouwfoto´s.

Verder lezen: Waarom een goede trouwfotograaf het geld waard is

Bruidspaar tijdens fotoshoot trouwfoto´s

Fotograaf: India Earl

#2. Leer de fotograaf kennen

Een goede trouwfotograaf neemt waarschijnlijk de tijd om jullie als bruidspaar te leren kennen. Andersom is het ook belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij de fotograaf. Is het mogelijk om vooraf een verlovingsshoot te boeken? Dan is dit een mooi moment om te wennen aan het maken van de foto´s.

#3. Plan voldoende tijd in voor het maken van trouwfoto´s

Willen jullie graag geposeerde trouwfoto´s laten maken? Plan hier dan minimaal anderhalf uur voor in. Op deze manier heb je voldoende tijd en kun je rustig ontspannen. Wanneer je gestrest bent, zie je dit zeker terug op de foto´s! Is er te weinig tijd voor een uitgebreide fotoshoot? Kies er dan liever voor om deze geposeerde foto´s achterwege te laten en vraag de trouwfotograaf om zo veel mogelijk spontane foto´s te maken.

#4. Let op je houding

Tijdens het maken van de foto´s is een ontspannen houding erg belangrijk. Probeer daarnaast je rug recht te houden en je schouders naar achter te buigen. Een oprechte lach is zo veel mooier dan een verkrampte nep lach, dus zorg dat je het vooral gezellig maakt met elkaar!

#5. Zorg voor een touch up

Tot slot is het slim om je uiterlijk tussendoor steeds even te laten checken. Neem bijvoorbeeld een goede vriendin mee die je make-up en haar bij kan werken en er voor zorgt dat je trouwjurk goed zit. Zeker wanneer het warm is, hard waait of regent kan dit erg fijn zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *