Trouwfoto´s zijn het mooist op een bijzondere plek

Fotograaf: Dario Endara

5 Tips voor de beste trouwfoto´s

Trouwfoto’s moeten prachtig zijn, tenslotte is het een herinnering aan een heel bijzondere dag. Jaar na jaar kunnen jullie deze prachtige beelden er weer bij pakken om nog even na te genieten. Kies daarom een goede trouwfotograaf en bereid je voor met deze tips!

Een goede trouwfotograaf weet precies wat hij of zij moet doen om voor de mooiste trouwfoto´s te zorgen. Het kan echter nooit kwaad om zelf ook vast wat voorbereidingen te treffen. Dit kan met de volgende tips:

Tip 1: Neem een vriend of vriendin mee

Neem een goede vriend of vriendin mee op jullie fotoshoot zodat hij of zij kan assisteren. De fotograaf kan soms wel wat hulp gebruiken en daarnaast is het handig als er iemand is die jullie spullen met zich mee wil slepen en jouw jurk omhoog kan houden als jullie door de modder lopen.

Tip 2: Kies een mooie locatie

Jullie trouwfotograaf weet ongetwijfeld heel wat mooie plekjes te vinden, maar het is vooral belangrijk dat jullie een locatie kiezen waar jullie zelf ook veel mee hebben. Jullie moeten je er op je gemak voelen en het is natuurlijk extra leuk als de locatie een bijzondere betekenis heeft. Ga bijvoorbeeld terug naar de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben!

Tip 3: Maak een lijst

Er zullen heel veel foto’s gemaakt moeten worden, maar je wilt natuurlijk ook genoeg tijd over hebben om te feesten. Zorg daarom voor een goede voorbereiding en maak bijvoorbeeld een lijst van de foto’s die je in ieder geval wilt hebben, zo kun je de lijst systematisch aflopen en vergeet je niets. Bovendien kun je met een goede voorbereiding in een hoog tempo doorgaan.

Tip 4: Gebruik de themakleur op de trouwfoto´s

Hebben jullie een bepaalde themakleur? Zorg er dan voor dat die terug is te zien op de trouwfoto’s. Het is prachtig wanneer je op elke foto’s details in een bepaalde kleur terug ziet komen. Helemaal leuk als de foto verder in zwart wit is.

Trouwfotografie golden hour

Fotograaf: Cassie Rosch via Auj Poj

Tip 5: Zorg voor een ruime planning

Veel bruidsparen hebben een strakke planning op hun trouwdag, maar dat zorgt voor stress en dat wil je natuurlijk niet. Plan daarom minstens een uur voor de fotoshoot, maar liefst iets langer. Zo kun je het ontspannen doen. Een ander slim idee is het inplannen van twee momenten voor een fotoshoot. Een deel van de trouwfoto´s zou je zelfs al voor de ceremonie kunnen maken zodat ze gasten niet op jullie hoeven te wachten. Bovendien hebben jullie zo even wat tijd samen voor alle drukte begint. Een tweede fotoshoot kun je in het ´golden hour´ plannen. Dit is het uur rond zonsondergang waarbij het licht perfect is voor het maken van (trouw)foto´s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *