Tips voor de fotoshoot in de winter

Het maken van de trouwfoto´s is altijd een bijzonder moment. De meeste bruidsparen vinden het leuk om even samen weg te zijn en een fotoshoot in trouwoutfit te doen. In de winter is er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. 

Foto´s zijn leuk als herinnering aan jullie trouwdag. Natuurlijk wil je dat er spontane foto´s gemaakt worden gedurende de dag, maar een fotoshoot levert ook altijd mooie resultaten op. Wanneer jullie bruiloft in de wintermaanden plaatsvindt, zul je rekening moeten houden met de volgende dingen:

Tijdstip van de fotoshoot

In de winter zijn er maar weinig zonuren op een dag. Het gaat aan het einde van de middag al schemeren. Daarom is het slim om de fotoshoot voor de ceremonie plaats te laten vinden, zodat je zeker bent van voldoende licht.

Slecht weer

Natuurlijk kunnen jullie te maken krijgen met slecht weer. Je kunt hier van tevoren rekening mee houden door laarzen en paraplu´s mee te nemen. Is er een mooie overdekte locatie in de buurt? Dan is het ook mogelijk om daar de trouwfoto´s te laten maken.

Vieze jurk

Er zijn heel wat maatregelen die je kunt treffen om een vieze trouwjurk te voorkomen. Zo kun je dekens of stukken plastic meenemen om er onder te leggen. Over het algemeen is dit echter de moeite niet waard. Het is tijdrovend en je jurk zal nooit smetteloos wit blijven. Je kunt je er beter bij neerleggen dat de onderkant een beetje vies zal worden. De meeste vlekken zijn gemakkelijk weer schoon te krijgen.

Neem wat warms mee

Als je een tijd buiten staat, zul je het snel koud krijgen in je trouwjurk. Zorg er dus voor dat je een lekker warm dekentje meeneemt om op te warmen tussendoor. Zo voorkom je dat je verkrampt van de kou op alle foto´s staat.

Heb jij nog tips voor een winterse fotoshoot? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *