Bij het maken van de foto’s op jullie bruiloft moet je toch altijd een beetje voorzichtig zijn. Het zou immers jammer zijn als je trouwjurk per ongeluk vies wordt. Toch mis je op deze manier een heleboel leuke foto’s. Plan daarom een trash the dress fotoshoot in op de dag na de bruiloft en maak je jurk lekker vies. Je hoeft hem toch niet meer aan!

Het is bijna onmogelijk om je trouwjurk écht schoon te houden tijdens de bruiloft, maar natuurlijk doe je er wel zo voorzichtig mogelijk mee. Je trouwjurk is immers heel bijzonder en heeft waarschijnlijk ook flink wat geld gekost. Na de bruiloft kun je jullie trouwkleding thuis bewaren of verkopen, maar misschien is het wel veel leuker om er een trash the dress fotoshoot mee te doen!

Wat is trash the dress?

Een trash the dress fotoshoot laat je meestal niet maken op jullie bruiloft zelf, maar een dag of enkele dagen later. Jullie trekken opnieuw de trouwkleding aan, maar nu mag alles lekker vies worden. Hierdoor kunnen jullie een unieke fotoshoot laten maken waarbij jullie de meest spectaculaire dingen doen. Dit zorgt voor prachtige foto´s die een leuke toevoeging zijn voor jullie trouwalbum. Niet stijfjes en geposeerd, maar juist lekker wild en spontaan!

Fotoshoot met water en verf

Wat moet je je dan precies voorstellen bij een trash the dress fotoshoot? Eigenlijk kunnen jullie alles bedenken wat jullie maar willen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld met trouwkleding en al in het water springen, elkaar van onder tot boven insmeren met verf of samen door het zand heen rollen. Het belangrijkste is dat je je niet meer druk hoeft te maken over je trouwjurk, de bruiloft is toch al geweest! Vind je het wat te extreem om je trouwjurk helemaal te verwoesten, dan is een fotoshoot in het water misschien een goede middenweg. Ben je een echte durfal? Haal dan de verfbussen maar tevoorschijn!

Voordelen van een trash the dress fotoshoot

Kun je nog wel wat overtuiging gebruiken? Dan hebben wij genoeg redenen voor je waarom jullie beslist een trash the dress fotoshoot moeten laten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Het is een unieke ervaring: Hoe vaak krijg je de mogelijkheid om in een peperdure jurk over de grond te rollen, met verf te spelen en je kersverse echtegenoot te bekogelen? Dit is een unieke kans voor een ontzettend leuke dag samen. Jullie zullen gigantisch veel plezier hebben tijdens het maken van de foto’s, dit is een unieke ervaring die jullie nooit meer zullen vergeten!
  • Je kunt je trouwjurk nog een keer dragen: Zeg nou zelf, hoe groot is de kans dat je je trouwjurk na de bruiloft nog een keer zal dragen? Het is dan ook leuk om nog één dag volop te genieten van deze prachtige jurk en daarna voorgoed afscheid te nemen. Uiteindelijk is dit meer waard dan wanneer hij nog jarenlang bij jullie op zolder ligt te verstoffen.
  • Trash the dress levert waanzinnige foto’s op: Na afloop van de trash the dress fotoshoot is er weliswaar weinig van jullie trouwkleding meer over, maar van de foto’s zullen jullie nog jarenlang kunnen blijven genieten.

Fotoshoot op de huwelijksreis

Natuurlijk heb je wel een bijzondere locatie nodig voor jullie trash the dress fotoshoot. Dit kan in Nederland zijn, maar misschien is het wel nog leuker om deze foto’s in het buitenland te laten maken. Jullie zouden bijvoorbeeld je trouwkleding mee kunnen nemen op de huwelijksreis (lees eerst dit blog even over het vervoeren van een trouwjurk in het vliegtuig). Op de plaats van bestemming kunnen jullie vervolgens op zoek gaan naar een goede fotograaf en een waanzinnige locatie om de fotoshoot plaats te laten vinden. Niet alleen is het extra leuk om dit in het buitenland te doen, ook hebben jullie op deze manier meteen wat professionele foto’s van jullie huwelijksreis. Dit is een leuke toevoeging voor jullie trouwalbum!

Trash the dress voorbeelden

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden voor jullie trash the dress foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van zand, water, verf, gekleurd poeder en taart. Benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Wij hebben de mooiste trash the dress voorbeelden voor je verzameld als inspiratie!

Taartengevecht trash the dress

Fotograaf: Trouw Trendy

Handige tips

Zijn jullie enthousiast geworden na het zien van deze prachtige trash the dress foto’s? Dan hebben wij nog een aantal handige tips voor jullie eigen fotoshoot:

  • Zoek een goede fotograaf voor het maken van de foto’s. Willen jullie de fotoshoot gewoon in Nederland doen? Vraag dan aan jullie eigen trouwfotograaf of hij dit ziet zitten. Een vertrouwde fotograaf is altijd fijner om mee te werken! Als jullie de foto’s in het buitenland willen maken, zullen jullie vooral op jullie gevoel af moeten gaan. Bekijk de portfolio’s van verschillende fotografen en check de reviews van andere bruidsparen.
  • Vind je het toch te eng om je trouwjurk voor deze bijzondere fotoshoot te gebruiken? Koop dan een goedkopere, witte jurk om alsnog trash the dress foto’s te kunnen laten maken.
  • Betrek vrienden bij jullie fotoshoot. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om de dag na de bruiloft samen een taartengevecht te houden of gekleurd holi poeder over elkaar heen te gooien. Zo organiseren jullie een onvergetelijke after party! Hebben jullie al kinderen? Dan kunnen jullie een trash the dress fotoshoot met het hele gezin laten maken.
One comment to “Trash the dress foto’s voor bruidsparen met flink wat lef”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *