De trouwceremonie is het meest belangrijke onderdeel van jullie bruiloft, het moment waarop jullie elkaar het jawoord geven. Natuurlijk zal niet alles vlekkeloos verlopen, maar er zijn ook wat situaties te bedenken die je absoluut wilt voorkomen. Met deze 7 trouwceremonie tips komt alles goed! 

Een bruiloft plannen is niet altijd even gemakkelijk. Er komt heel wat bij kijken en je kunt nooit alles perfect regelen. Het geeft natuurlijk niets wanneer sommige dingen net even anders lopen. Er zijn echter ook situaties die je liever niet mee wilt maken tijdens jullie bruiloft. Daarom hebben wij handige trouwceremonie tips voor je opgesteld waarmee je 7 verschillende vervelende momenten kunt voorkomen.

#1 Te weinig eten en drinken

Op de ochtend van jullie bruiloft zal je waarschijnlijk flink gespannen zijn. De kans is groot dat je daardoor minder honger hebt en van de spanning vergeet een goed ontbijt te nemen. Toch is dit ontbijt juist heel belangrijk. Een bruiloft kost veel energie en daarom heb je een goede bodem nodig. Voor jullie gaan trouwen is het daarom slim om nog even wat te eten. Zorg er ook voor dat je voldoende gedronken hebt. Benieuwd waar je nog meer aan moet denken ´s ochtends? Lees dan zeker even: De ochtend van je bruiloft, dit moet je niet vergeten!

#2 Een BABS die totaal niet bij jullie past

Natuurlijk kun je gebruik maken van de trouwambtenaar die door de gemeente wordt aangewezen, maar het kan slim zijn om in plaats daarvan een eigen BABS in te huren. Zo kunnen jullie namelijk op zoek gaan naar iemand die goed bij jullie past en een mooi verhaal kan vertellen tijdens de ceremonie. Je wilt immers niet het risico lopen een van de zeldzame trouwambtenaren tegen het lijf te lopen die jullie ceremonie volledig weet te verpesten.

#3 Geloften van de zenuwen vergeten

Schrijven jullie je eigen geloften? Dat is een super persoonlijke en romantische toevoeging aan jullie ceremonie. Thuis lukt het je waarschijnlijk zonder moeite om het verhaal uit je hoofd te vertellen, maar toch is het slim om je geloften op papier te zetten. Je zult namelijk zien dat je van de zenuwen niets weet uit te brengen tijdens de ceremonie.

#4 Gasten met mobieltjes

Waarschijnlijk heeft een groot deel van de gasten wel het fatsoen om hun telefoon weg te leggen tijdens de ceremonie, maar je wilt natuurlijk voorkomen dat jullie trouwfoto´s verpest worden doordat een aantal gasten zelf probeert om foto´s te maken van dit bijzondere moment. Het is daarom altijd slim om vooraf even aan te geven dat jullie een fotograaf in hebben gehuurd en het niet op prijs stellen als de gasten foto´s maken tijdens de ceremonie.

#5 Te weinig stoelen

Wist je dat de trouwceremonie een openbare gelegenheid is? Dat betekent dat iedereen die het wil langs mag komen. Zet dus liever wat extra stoelen neer dan het aantal gasten dat jullie verwachten. Zo voorkom je dat mensen onverhoopt moeten staan terwijl jullie elkaar het jawoord geven.

#6 Verveling tijdens het wachten

De gasten zullen waarschijnlijk al eerder klaarzitten dan dat jullie binnen komen lopen. Dat is natuurlijk prima, maar wanneer jullie wat later zijn, wil je niet dat ze zich gaan vervelen. Leg daarom een programmaboekje neer zodat de gasten vast wat te lezen hebben. Huren jullie live muziek in voor de ceremonie? Dan kunnen jullie vragen of ze ook vooraf al wat voor de gasten kunnen spelen!

#7 Niet te verstaan

En dan de laatste van deze 7 trouwceremonie tips: zorg dat iedereen alles goed kan verstaan. Een microfoon is sowieso handig, maar zeker wanneer jullie in een grote ruimte trouwen zul je rekening moeten houden met het geluid. Het is jammer wanneer de gasten op de achterste rij geen idee hebben wat er voorin gebeurt.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *