7 Situaties die je wilt voorkomen tijdens de trouwceremonie

Het organiseren van de trouwceremonie is heel belangrijk, dit is immers het moment waarop jullie elkaar het jawoord geven. Natuurlijk zal niet alles vlekkeloos verlopen, maar het is wel zo fijn om vooraf op zo veel mogelijk dingen te zijn voorbereid. Zo hebben wij 7 situaties op een rijtje gezet die je absoluut wilt voorkomen. 

Een bruiloft plannen is niet altijd even gemakkelijk. Er komt heel wat bij kijken en je kunt nooit alles perfect regelen. Het geeft natuurlijk niets als sommige dingen net even anders lopen. Er zijn echter ook situaties die je liever niet mee wilt maken tijdens jullie bruiloft. Daarom hebben wij handige tips voor de trouwceremonie opgesteld waarmee je 7 verschillende vervelende momenten kunt voorkomen. Hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken!

#1. Te weinig eten en drinken op de ochtend van de bruiloft

Op de ochtend van jullie bruiloft zal je waarschijnlijk flink gespannen zijn. De kans is groot dat je daardoor minder honger hebt en van de spanning vergeet een goed ontbijt te nemen. Toch is dit ontbijt juist heel belangrijk. Een bruiloft kost immers veel energie en daarom heb je een goede bodem nodig. Voor jullie gaan trouwen is het daarom slim om nog even wat te eten. Zorg er ook voor dat je voldoende gedronken hebt.

#2. Een BABS bij de trouwceremonie die totaal niet bij jullie past

Natuurlijk kun je gebruik maken van de trouwambtenaar die door de gemeente wordt aangewezen, maar het kan slim zijn om in plaats daarvan een eigen BABS in te huren. Zo kunnen jullie namelijk op zoek gaan naar iemand die goed bij jullie past en een mooi verhaal kan vertellen tijdens de trouwceremonie. Je wilt immers niet het risico lopen een van de zeldzame trouwambtenaren uit te kiezen die jullie ceremonie volledig weet te verpesten. Door een goede en ervaren BABS in te huren weet je zeker dat jullie een prachtige trouwceremonie zullen hebben.

#3. Geloften van de zenuwen vergeten

Schrijven jullie je eigen geloften? Dat is een super persoonlijke en romantische toevoeging aan jullie trouwceremonie. Thuis lukt het je waarschijnlijk zonder moeite om het verhaal uit je hoofd te vertellen, maar toch is het slim om je geloften op papier te zetten. Je zult namelijk zien dat je van de zenuwen niets weet uit te brengen tijdens de ceremonie. Dan is het altijd fijn om terug te kunnen vallen op de tekst die je op papier hebt staan. Bovendien zorgt dit er waarschijnlijk ook meteen voor dat je minder zenuwachtig bent.

#4. Gasten met mobieltjes tijdens de trouwceremonie

Waarschijnlijk heeft een groot deel van de gasten wel het fatsoen om hun telefoon weg te leggen tijdens de trouwceremonie, maar je wilt natuurlijk voorkomen dat jullie trouwfoto´s verpest worden doordat een aantal gasten zelf probeert om foto´s te maken van dit bijzondere moment. Het is daarom altijd slim om vooraf even aan te geven dat jullie een fotograaf in hebben gehuurd en het niet op prijs stellen als de gasten foto´s maken tijdens de ceremonie. Een unplugged bruiloft is een stuk fijner. Zo weet je ook zeker dat de gasten alle aandacht hebben voor de ceremonie in plaats van voor hun telefoon.

#5. Te weinig stoelen

Wist je dat de trouwceremonie een openbare gelegenheid is? Dat betekent dat iedereen die het wil langs mag komen. Als je een trouwceremonie gaat organiseren is het dus verstandig een groter aantal stoelen neer te zetten dan het aantal gasten dat jullie verwachten. Zo voorkom je dat mensen onverhoopt moeten staan terwijl jullie elkaar het jawoord geven.

#6. Verveling tijdens het wachten op het bruidspaar

De gasten zullen waarschijnlijk al eerder klaar zitten voor de trouwceremonie dan dat jullie binnen komen lopen. Dat is natuurlijk prima, maar wanneer jullie wat later zijn, wil je niet dat ze zich gaan vervelen. Leg daarom een programmaboekje neer zodat de gasten vast wat te lezen hebben. Huren jullie live muziek in voor de ceremonie? Dan kunnen jullie vragen of ze ook vooraf al wat voor de gasten kunnen spelen!

#7. Gasten die de trouwceremonie niet kunnen verstaan

En dan de laatste van deze tips voor het organiseren van de trouwceremonie: zorg dat iedereen alles goed kan verstaan. Een microfoon is sowieso handig, maar zeker wanneer jullie in een grote ruimte trouwen, zul je rekening moeten houden met het geluid. Het is jammer wanneer de gasten op de achterste rij geen idee hebben wat er voorin gebeurt. Test het geluid daarom vooraf zodat je zeker weet dat dit goed gaat tijdens de trouwceremonie.

Hoe moet je dan wél een trouwceremonie organiseren?

Met al deze dingen die je moet voorkomen tijdens jullie trouwceremonie zul je bijna het gevoel hebben dat je alles tot in de puntjes moet plannen. Toch valt dat in de praktijk best mee. Het belangrijkste is dat het voor jullie een onvergetelijke ceremonie wordt. Jullie liefde voor elkaar staat centraal en verder maakt het eigenlijk weinig uit hoe jullie het doen. Wel is het natuurlijk leuk om er een persoonlijke trouwceremonie van te maken die goed bij jullie past. Hoe jullie deze ceremonie invullen, mogen jullie helemaal zelf weten!