Net verloofd zijn is natuurlijk heerlijk, maar je zult de komende periode ook veel keuzes moeten gaan maken. Het eerste wat jullie zullen moeten doen, is een goede trouwdatum kiezen. Maar waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden als je een geschikte datum zoekt?

Een trouwdatum kiezen lijkt misschien niet zo lastig, maar er komt veel bij kijken. De keuze die je maakt heeft immers invloed op een groot deel van jullie bruiloft. Wij geven je daarom wat tips om een goede trouwdatum te kunnen kiezen.

Tip 1: Bepaal eerst het seizoen en de dag

Eén datum uit 365 dagen kiezen is een flinke klus. In plaats daarvan kun je de keuze een stuk gemakkelijker maken door eerst een seizoen en een dag te kiezen. Het trouwseizoen loopt van mei tot oktober. Houd er rekening mee dat het in deze periode extra druk is en je alles vroeg moet reserveren. Wanneer je gedurende de zomermaanden trouwt, is de kans op mooi weer wel het grootst. Als jullie buiten willen trouwen, kan dit dan ook een goede keuze zijn. Aan de andere kant is een winterbruiloft ook niet gek. Super romantisch en in een rustigere periode. Houd bij het kiezen van het seizoen ook rekening met de huwelijksreis die jullie willen boeken. Als jullie graag direct na de bruiloft op vakantie willen, moet dat wel mogelijk zijn.

Ook de dag dat jullie willen trouwen is belangrijk. Vrijdag en zaterdag zijn populaire dagen. In het weekend trouwen is altijd duurder dan doordeweeks, maar het voordeel is dat de meeste gasten gewoon vrij zijn. Maandag of dinsdag zijn over het algemeen goedkope dagen om te trouwen, maar deze dagen zijn een stuk minder populair.

Save the date met trouwdatum

Fotocredits: Etsy

Tip 2: Vermijd bijzondere dagen

Vervolgens wordt het tijd om een specifieke datum te kiezen in het seizoen waarin jullie willen trouwen. Check eerst even wat bijzondere dagen zijn, zoals bijvoorbeeld feestdagen of belangrijke voetbalwedstrijden. Deze dagen wil je voorkomen bij het kiezen van een trouwdatum.

Tip 3: Kijk of er een speciale datum is

Hechten jullie veel waarde aan een datum met een betekenis? Denk dan bijvoorbeeld aan de datum waarop jullie elkaar ontmoet hebben, een relatie kregen of verloofd zijn. Wil je graag op een bijzondere datum trouwen zoals 20-02-2020? Houd er dan rekening mee dat dit populaire dagen zijn!

Tip 4: Vraag wanneer jullie trouwlocatie of trouwfotograaf beschikbaar is

Hebben jullie al een trouwlocatie op het oog of een trouwfotograaf die jullie graag in willen huren? Dan is het altijd handig vooraf even te checken wanneer ze beschikbaar zijn. Het zou jammer zijn als jullie net een trouwdatum hebben gekozen en de trouwlocatie vervolgens geen plek heeft of de trouwfotograaf al een ander bruidspaar op de planning heeft staan.

Tip 5: Maak de trouwdatum niet te belangrijk

En tot slot: Maak de trouwdatum niet te belangrijk. Op welke dag jullie ook trouwen, een bijzonder feest zal het zeker worden!

One comment to “Trouwdatum kiezen met deze 5 handige tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *