Traditioneel hoor je natuurlijk te trouwen voor jullie kinderen krijgen, maar er zijn redenen genoeg om het in andere volgorde te doen. Ook als jullie al één of meerdere kinderen hebben samen, kan het nog heel leuk zijn om in het huwelijksbootje te stappen.

Of jullie wel of geen kinderen hebben samen, maakt voor het trouwen weinig uit. Ze kunnen er immers gewoon bij zijn. Natuurlijk is er dan wel een aantal dingen waar jullie rekening mee moeten houden.

Kinderen als bruidsmeisjes of bruidsjonkers

Het is ontzettend leuk om jullie kinderen een rol te laten vervullen tijdens de ceremonie. Bruidsmeisjes of bruidsjonkers zien er schattig uit en het voegt daarom altijd iets moois toe. Zeker wanneer je wat extra aandacht aan de kleding hebt besteed, ziet dit er super schattig uit. Ze kunnen misschien ook jullie trouwringen naar voren komen brengen.

Vermaak

Zeker wanneer jullie jonge kinderen hebben, is het belangrijk dat ze genoeg te doen hebben. Een bruiloft is immers een lange dag en het kan best saai worden wanneer je nog jong bent. Er zijn allerlei soorten dingen die je neer kunt zetten als vermaak. Denk maar eens aan spelletjes, kleurplaten en opdrachtenkaartjes. Zeker wanneer er meerdere jonge gaasten op jullie bruiloft komen, kan het een goed idee zijn om een oppas in te huren.

Kinderen op bruiloft

Fotograaf: Natalie Watson Photography via Style Me Pretty

Feest

Denk van tevoren goed na over het feest van jullie bruiloft. Mogen de kinderen daar ook komen? Kiezen jullie voor een feest dat vroeg van start gaat zodat het niet te laat wordt? Of regelen jullie een oppas die er voor kan zorgen dat jullie kids op tijd op bed liggen?

Huwelijksreis

Voor de huwelijksreis zijn er twee opties. Jullie kunnen kijken voor een logeeradresje voor de kinderen, bijvoorbeeld bij opa en oma, of ze kunnen mee op vakantie. Wanneer jullie samen op reis gaan, kunnen jullie echt even genieten van alle rust. Met het hele gezin op vakantie gaan, kan echter ook ontzettend leuk zijn. Je zult dan natuurlijk wel rekening moeten houden met de schoolvakanties, waardoor de reis iets duurder kan worden. Om kosten te besparen zouden jullie voor de mei- of herfstvakantie kunnen kiezen in plaats van midden in de zomer op vakantie te gaan.

One comment to “Trouwen als jullie al kinderen hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *