Bruiloft bij vuurtoren

Fotograaf: Dario Endara

Trouwen bij een vuurtoren

Vuurtorens zijn bijzondere bouwwerken die vaak op een romantisch plekje aan de kust staan. Met je voeten in het zand, uitzicht op de zee en achter je zo´n mooie lichttoren; het is een ideale trouwlocatie.

Langs de hele Nederlandse kustlijn zijn vuurtorens te vinden. Klein of groot, rood, wit of een andere kleur: ze zien er allemaal anders uit. Al deze vuurtorens hebben echter gemeen dat ze een unieke uitstraling hebben. Een aantal van deze vuurtorens is dan ook zeer geschikt als trouwlocatie.

Vuurtoren als trouwlocatie

Vuurtorens kunnen ontzettend leuk zijn als trouwlocatie. Je kunt op het strand trouwen met een vuurtoren als achtergrond, maar het is soms ook mogelijk om aan de voet van de vuurtoren of in het gebouw zelf elkaar het jawoord te geven.

In Nederland kun je niet zomaar overal trouwen. Bepaalde trouwlocaties zijn goedgekeurd door de gemeente en hier is een huwelijksvoltrekking dan ook rechtsgeldig. Bij een aantal vuurtorens is dit het geval. Dit zijn officiële trouwlocaties waar je door een BABS getrouwd kunt worden. Hebben jullie een mooie plek aan het strand uitgekozen die niet als trouwlocatie geregistreerd staat? Dan is het wel mogelijk hier te trouwen, maar zullen jullie het huwelijk op een ander moment rechtsgeldig laten verklaren.

In het buitenland

Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland is een aantal mooie vuurtorens te vinden. Wanneer jullie elkaar liever in een ander land het jawoord willen geven, kan dat ook daar bij een vuurtoren. Natuurlijk zouden jullie hier ook op huwelijksreis een mooie fotoshoot kunnen laten maken.

In welke vuurtorens kun je trouwen?

Nederland heeft heel wat verschillende vuurtorens waarbij het mogelijk is om te trouwen. De vuurtorens op dit lijstje kun je in ieder geval gebruiken, maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *