Trouwen in de herfst: 10 Redenen waarom dit zo leuk is

De meeste bruiloften vinden plaats tussen mei en september, maar een herfstbruiloft kan natuurlijk net zo goed ontzettend leuk zijn. Sterker nog, er zitten heel wat voordelen verbonden aan een bruiloft in dit seizoen. Wij hebben vast 10 redenen voor je op een rijtje gezet waarom trouwen in de herfst zo leuk is!

De temperaturen dalen buiten en de bladeren aan de bomen krijgen steeds meer verschillende kleuren. De herfst is een bijzonder seizoen en het is leuk om elkaar het jawoord te geven in deze periode van het jaar. Waarom? Wij geven je 10 goede redenen om te kiezen voor een herfstbruiloft!

1. Trouwen buiten het seizoen is minder duur

Om maar meteen lekker praktisch te beginnen: alles is een stuk goedkoper als je buiten het zomerseizoen trouwt. Doordat trouwen in de zomer zo populair is, schieten de prijzen omhoog. In de herfst kun je gaan voor een echte budget bruiloft. Bovendien is de kans een stuk groter dat de locatie die jullie zo graag willen nog vrij is en kun je iets langer wachten met het maken van keuzes.

2. Je kunt prachtige trouwfoto´s laten maken

Wat is er mooier dan de prachtige kleuren van de herfst als achtergrond van de trouwfoto’s? Ja natuurlijk, er bestaat kans dat je trouwt op een stormachtige dag met alleen maar regen, maar die kans is in Nederland in elk seizoen aanwezig. Bovendien kun je ook hele leuke foto’s maken met een paar knallende regenlaarzen en een mooie paraplu.

3. Decoratie is gemakkelijk te vinden

In de herfst hoef je nauwelijks geld uit te geven aan decoratie, dit kun je namelijk gratis uit de natuur halen. Wat dacht je van mooie herfststukjes met kleurrijke bladeren, pompoenen en kastanjes? Je maakt heel gemakkelijk zelf de mooiste decoratie en het kost bijna niets.

4. Er zijn allerlei lekkere gerechten die passen bij de herfst

Bij de herfst horen appels en hiermee kun je de lekkerste dingen maken. Een heerlijke zelfgemaakte appeltaart of karamelappels bijvoorbeeld. Maar ook een zelfgemaakte pompoensoep doet het altijd goed in de herfst!

5. Je weet beter wat je kunt verwachten

Het weer is misschien wel niet zo goed als in de zomer, maar je weet tenminste wat je kunt verwachten. In de zomer moet je maar afwachten of de gasten bijna flauw zullen vallen van de hitte en jij loopt te zweten in je trouwjurk, of dat het toch wat frisjes wordt en je wellicht een vestje aan moet trekken.

6. Een herfstboeket is ontzettend mooi

Een ander voordeel aan trouwen in de herfst is dat je bruidsboeket er prachtig uit zal zien in herfstkleuren. Kies warme, natuurlijke kleuren zoals rood, oranje en bruin. Zo krijg je een prachtig herfstboeket!

7. Je kunt een trouwjurk met lange mouwen aan

Een jurk met lange mouwen is weer helemaal hip, dit is een mooi moment om zo’n jurk te dragen. Ook een andere manier is mogelijk om je armen te bedekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie sjaal of een fijn vest?

8. Cowboylaarzen als trouwschoenen

Stiekem is het gewoon ontzettend leuk om een stel stoere cowboylaarzen onder je trouwjurk te dragen. De herfst is hier het perfecte seizoen voor. Groot voordeel is dat jij warme voeten houdt en het staat geweldig op de trouwfoto’s. Bovendien lopen cowboylaarzen heerlijk en kun je op deze trouwschoenen de hele avond zonder problemen dansen!

9. Weinig mensen zijn op vakantie

In de zomer loop je altijd het risico dat je gasten net op vakantie zijn en daarom de bruiloft moeten missen. Wanneer jullie trouwen in de herfst is bijna iedereen weer thuis en daarom hoeft niemand jullie bruiloft te missen.

10. Trouwen in de herfst is ontzettend romantisch

En tenslotte zorgt een herfstbruiloft voor een flinke dosis romantiek. Is de herfst niet het meest romantische seizoen dat er is? Jullie kunnen weer lekker onder een dekentje tegen elkaar kruipen, maar ook een mooie boswandeling maken en genieten van alle kleuren. Ja, trouwen in de herfst is het toppunt van romantiek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *