Trouwen in het buitenland, waar moet je allemaal aan denken?

Heb je geen zin om afhankelijk te zijn van het wisselvallige Nederlandse weer? Of lijkt het je wel wat om op een spectaculaire locatie te trouwen? Steeds meer stellen kiezen voor een bruiloft in het buitenland. Super gaaf natuurlijk, maar waar moet je allemaal aan denken als jullie in het buitenland trouwen?

Een groot voordeel van een bruiloft in het buitenland is dat de omgeving vaak prachtig is. Dit levert dan ook mooie foto´s op. Bovendien heb je hier het echte vakantiegevoel en kunnen jullie dus helemaal ontspannen genieten van een bijzondere ervaring. Dit klinkt ideaal! Maar denk er wel aan dat het plannen van zo’n bruiloft iets lastiger kan zijn.

Studio De Jonge

Fotograaf: Studio De Jonge

Kosten

Aan een bruiloft in het buitenland is natuurlijk een prijskaartje verbonden. Jullie gasten moeten een eind rijden of zelfs een vliegticket kopen. En regelen jullie zelf een locatie waar jullie gasten kunnen overnachten? Dan kan dat ook aardig in de kosten lopen. Zorg er in ieder geval voor dat de gasten zelf niet verplicht zijn om enorme bedragen neer te leggen om op jullie bruiloft aanwezig te kunnen zijn. Houd ook rekening met gasten die het niet zo breed hebben, maar wel graag op jullie bruiloft willen komen.

Kleinschalig

Een bruiloft in het buitenland is over het algemeen wat kleinschaliger dan een bruiloft in Nederland. Tenslotte nodig je alleen directe familie en hele goede vrienden uit om dat hele eind met jullie mee te reizen. Dat kan voordelen hebben. Een kleine bruiloft kan ontzettend sfeervol zijn!

Cloe Photography_chloephotography_com

Fotograaf: Cloe Photography

Wat zijn de regels?

Het is belangrijk jullie van te voren goed te verdiepen in het land waar jullie willen trouwen. Want is het huwelijk dat jullie daar afsluiten wel rechtsgeldig in Nederland? Verdiep je in ieder geval goed in de regels. Je kunt overwegen een eigen BABS mee te nemen uit ons eigen land. Ook trouwfotografen kun je over laten vliegen.

Buitenland zorgt voor extra voorbereiding

Alles bij elkaar vergt een bruiloft in het buitenland nog wat extra voorbereidingstijd dan een bruiloft in Nederland. Zorg er voor dat je alles goed overdacht hebt voor je hier definitief voor kiest. Het is een hele organisatie, maar natuurlijk wel een bijzondere ervaring. Je trouwt tenslotte (als het goed is) maar één keer!

Lijkt het jou wat om in het buitenland te trouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *