Hebben jullie een klein budget voor jullie bruiloft? Of beschikken jullie over een groot huis dat jullie goed voor de bruiloft kunnen gebruiken? In dat geval is het misschien een idee om thuis in jullie eigen achtertuin te trouwen.

Veel mensen zijn lang op zoek naar de ideale locatie voor hun bruiloft. Dat kan soms eindeloos duren als alle locaties niet aan jullie eisen voldoen of je beschikt over een beperkt budget. Thuis trouwen kan in zo´n geval een uitkomst zijn.

Thuis trouwen in jullie eigen achtertuin

Wanneer jullie een grote tuin hebben, is het leuk om de bruiloft daar plaats te laten vinden. De meeste mensen met een beperkt budget hebben echter ook geen woning waar ze veel gasten in kwijt kunnen. Wellicht kennen jullie iemand die wel de beschikking heeft over een grote woning of een grote achtertuin. Zo kun je alsnog veel geld besparen op de trouwlocatie.

Kosten besparen

Het grote voordeel aan thuis trouwen is dat je kosten uitspaart voor de locatie. Bovendien kun je al vroeg beginnen met de voorbereidingen. Drankjes kun je ook zelf in huis halen, je hoeft eigenlijk alleen maar wat personeel in te huren om de hapjes en drankjes rond te kunnen brengen. Wel vergt het veel voorbereiding en een goede planning. Je zult met heel wat dingen rekening moeten houden.

Is de locatie geschikt voor een bruiloft?

Wil je weten of een bruiloft bij jullie thuis geschikt is? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Hebben jullie genoeg ruimte om alle gasten van de gastenlijst kwijt te kunnen?
  • Zijn er voldoende toiletten aanwezig?
  • Als jullie buiten trouwen: Wat doe je als het regent? Is er mogelijkheid om een tent op te zetten in de tuin?
  • Welke spullen zijn aanwezig en wat moet er allemaal gehuurd worden? Worden de kosten hiervan niet te hoog?
  • Kun je zelf voor drank en hapjes zorgen of is er mogelijkheid voor catering?
  • Hoe zit het met geluidsoverlast?
  • Ben je goed genoeg verzekerd in het geval van schade?

Bruiloft plannen

Als jullie over deze punten hebben nagedacht en er geen problemen lijken te zijn, kunnen jullie overwegen om een bruiloft thuis te organiseren. Het is verstandig om lang de tijd te nemen voor de planning, aangezien er veel taken op jullie zelf neerkomen. Probeer, zolang het budget dit toelaat, zoveel mogelijk uit te besteden aan anderen. Dit vermindert de stress op de dag zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *